Pakleni plan lidera Jugoslavije

Spektakularno otkriće: Tito je terorističkim napadom planirao osvojiti Austriju!

Hronika 03.03.15, 20:37h

Spektakularno otkriće: Tito je terorističkim napadom planirao osvojiti Austriju!
Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, prema tvrdnjama austrijskih povjesničara, imao je pakleni plan da Jugoslaviji ratom pripoji Austriju, a tu ideju navodno je trebao ostvariti preko Udbe!

 


Komisija povjesničara austrijske pokrajine Koruška došla je do zaključka da je nekadašnja obavještajna služba bivše SFRJ – Udba namjeravala na tlu Austrije izvršiti atentate kako bi izazvala scenarij građanskog rata u toj austrijskoj pokrajini i time dala povod Jugoslaviji za djelovanje. 

 

Prema pisanju bečkog tjednika Profil, u izvještaju koji obuhvaća razdoblje od 1970. do 1979. godine u vezi konflikta oko dvojezičnih oznaka u pokrajini Koruškoj, gdje živi brojna slovenačka manjina, dio Udbe vjeran Moskvi, zajedno s radikalnim koruškim Slovencima namjeravao je 'zagrijati' situaciju u ovoj austrijskoj pokrajini, javlja Telegraf.rs.

 

Udba je, kako prenosi Profil, zaključke izvještaja komisije povjesničara, koja je uspostavljena po nalogu pokrajinske skupštine 2010., imala za cilj izazvati bombama scenarij građanskog rata, čime bi Jugoslavija imala povod za intervenciju. Komisija povjesničara je uspostavljena s ciljem rasvjetljavanja više bombaških napada, a izvještaj bi trebao biti objavljen u aprilu. 

 

Mladi ljevičarsko radikalni koruški Slovenci tražili su od Udbe, kako su ustanovili povjesničari, da im da oružje i eksploziv, kao i da uspostavi kontakte sa zapadnim terorističkim organizacijama. 

 

Udba iz Slovenije je, s tim u vezi, uspostavila poseban odjel nadležan za Korušku, sa sjedištem u Mariboru, u koje je bila uključena mreža Sora zadužena za provođenje akcija. 

 

Bili su planirani bombaški napadi na infrastrukturu, kao što su dalekovodi, željeznička pruga, urede njemačkih i slovenskih nacionalističkih organizacija, na spomenike rata. 

 

Za ove akcije, kako tvrde povjesničari, aktivisti su obučavani u kampovima Udbe u Sloveniji i Hrvatskoj, a sve pod budnim okom predsjednika Tita.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI