Predsjednik HDZ-a u Hrvatskoj o izjavi lidera DF-a

Karamarko: Čini mi se da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj

Front 03.03.15, 20:00h

Karamarko: Čini mi se da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak u Rabu kako mu se čini da se predsjednik bosanskohercegovačke stranke Demokratske fronte Željko Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj



Poručio je da bi ta stranka i njezin predsjednik, koji ga optužuju za uplitanje u unutarnja pitanja BiH trebali još jednom pročitati šta  je napisao u pismu potpore Hrvatskom narodnom saboru, prenosi Hina.



Taj je sabor prošle subote na zasjedanju u Mostaru razmatrao položaj hrvatskog naroda u BiH i usvojio deklaraciju kojom se zalaže za federalizaciju BiH.



Na upit da komentira osvrte Željka Komšića na njegove izjave o BiH, Karamarko je kazao da mu se čini da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj.



"On očito ima problema s političkim definicijama što je lijevo a što desno, a sami barataju revolucionarnim rječnikom iz 1947. do 1949. godine te se pozivaju čak na ZAVNOBiH i to sve zbog toga što sam se drznuo spomenuti da bi Hrvati trebali postati ravnopravni u svojoj domovini BiH. Preporučujem im da još jednom pročitaju što sam napisao", kazao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara danas na Rabu.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI