Selektor bh. reprezentacije razočaran

Baždarević: Misimović mi je pokvario planove, zvat ću tri igrača iz Premijer lige BiH

Sport 03.03.15, 15:41h

Baždarević: Misimović mi je pokvario planove, zvat ću tri igrača iz Premijer lige BiH
Oproštaj Zvjezdana Misimovića od aktivnog igranja malo mi je pokvario planove. Ozbiljno sam računao na njega, istakao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine

 

 

 

"Da je bilo ko na mom mjestu žalio bi zbog Misimovićeve odluke. Odreći se igrača takvog kvaliteta kojeg imaju rijetki klubovi i reprezentacije teško ko može. Misimović je dao ljudski i igrački pečat reprezentaciji BiH. On je bio mozak tima i itekako mi je žao što na njega neću moći računati", rekao je Baždarević.

 

Konferencija za novinare na kojoj će po prvi puta saopštiti spisak reprezentativaca BiH bit će održana 12. ili 13. marta ove godine.

 

"Za kvalifikacionu utakmicu za plasman na EURO 2016 koju ćemo odigrati u Andori 28. marta i prijateljski meč tri dana kasnije sa Austrijom u Beču pozvat ću ne više od 25 igrača. Želim da svi igraju i da ih vidim na djelu. Kod mene će se jasno znati pravila ponašanja ulaska u reprezentaciju i ona će se morati striktno poštovati i tokom svakog okupljanja", poručio je Baždarević, dodavši:

 

"Na spisku za Andoru i Austriju naći će se i tri igrača iz Premijer lige BiH".

 

Na pitanje koji, odgovorio je diplomatski:

 

"Možda Riad Bajić iz Želje, možda… Ne, ne bih još o imenima. Ima još vremena da razmislim, pa ću vidjeti. Uglavnom, bit će trojica i to će biti nagrada za njih. Možda je neko iskoristi i postane standardni član nacionalnog tima".  

 

Večeras će gledati utakmicu Freiburga i Kelna u prvoj utakmici osmine finala DFB kupa.

 

"Mensur Mujdža će igrati od prvog minuta i idem ga gledati. On je veoma važan igrač za nas. Ranije smo razgovarali i računam na njega. Nadam se da će se vratiti u optimalnu formu", zaključio je Baždarević u razgovoru za Anadolu Agency.  

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI