Nakon što je hitno evakuisan u Ljubljanu

Komšićevom sinu utvrđena tačna dijagnoza: S ocem komunicira putem SMS-a

Hronika 03.03.15, 11:03h

Komšićevom sinu utvrđena tačna dijagnoza: S ocem komunicira putem SMS-a
Sin gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića za sada je stabilno, komunicira sa ocem putem SMS poruka, a nalazi se u bolnici u Ljubljani, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria pomoćnik ambasadora BiH u Sloveniji Mirsad Muhović - prenosi nap.ba

 

 

Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju OS BiH je u kasnim poslijepodnevnim satima, 1. marta, na zahtjev menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izvršio hitni transport životno ugroženog Julijana Komšića, iz Sarajeva u Klinički centar Ljubljana u Sloveniji.

 

 

Julijan je stariji sin gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića, koji je ležao na Infektivnoj klinici KCUS-a, a onda i na druge dvije klinike, ali mu nisu mogli utvrditi tačnu dijagnozu.

 

 

Mlađi Komšić već neko vrijeme ima temperaturu za koju ljekari ne mogu ustanoviti uzrok. Stanje se pogoršalo nakon što se u njegovim plućima pojavila voda. Hitno je prebačen u Ljubljanu. S njim je otputovao i otac.

 

Muhović je rekao za Patriu kako su ljekari u Sloveniji za sada uspjeli odstraniti vodu iz Julijanovih pluća, on se osjeća bolje, a u toku su intenzivne pretrage koje će pokazati uzrok visoke temperature koja Julijana životno ugrožava, piše NAP.

 

(nap.ba, DEPO PORTA, BIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI