FB KOMENTAR BAKIRA HADZIOMEROVIĆA KOJI JE U BiH ZAPALIO INTERNET

O imenjaku, ženi mu Sebiji i Draganu Čoviću: Kada ne budu više imali šta da podijele, podijelit će BiH

Front 02.03.15, 15:40h

O imenjaku, ženi mu Sebiji i Draganu Čoviću: Kada ne budu više imali šta da podijele, podijelit će BiH
U svome FB komentaru povodom Dana nezavisnosti, novinar Bakir Hadžiomerović u svome britkom i ironičnom stilu komentira najnoviji razvoj događaja na političkoj sceni BiH

 

Prvi put se tokom svog višedecenijskog, suštinski besmislenog i finansijski profitabilnog, bavljenja politikom, Bakir Izetbegović napokon našao u poziciji da uradi nešto konkretno. Osvanuo je i taj dan D za novu federalnu vlast koju je Izetbegović zamislio praviti sa HDZ-om i DF-om. Nakon nemirne noći tokom koje je telefonski razmjenjivao mišljenja sa svojim najodanijim dvorjanima, kao da ga vidim dok jutros uz kafu od supruge Sebije traži posljednji savjet, onaj završni potez koji vuče kako bi Bosna i Hercegovina krenula putem prosperiteta i blagostanja. Kome da se prikloni a da ispadne pametniji nego što objektivno jeste, kome da ruku pruži a koga da sprži na prazničnim pregovorima u Predsjedništvu BiH. " Ne znam šta da ti velim, ali ja bih se držala Dragana. Dragan je vazda bio naš,valjat će nam i kasnije. A Željko, taj te svakako ne voli, a čujem da ni o meni ne govori lijepo iako sam mu se na silu u lice nasmijala neki dan u gradu",nezainteresireno govori Sebija dok lista najnovijiji Zarin katalog sa kolekcijom proljeće-ljeto 2015. "Hajde, molim te, okreni onog malog u SCC-u (Seka city centar) pa ih upitaj kada će im ova nova kolekcija doći u Sarajevo. I ne zaboravi da u ponedjeljak idemo u obilazak Šipadove zgrade koju smo kupili preko naše Banke Bakir Izetbegović-BBI. "

 

I ode Sebija iz sobe, a on ostade sam sa svojim trilemama...Ostatak znate, Komšić je nekoliko sati docnije izbačen iz igre a Dragan i Bakir su nastavili dalje sa izgradnjom prosperitetnije i evropskije BiH. U kojoj centar Sarajeva pripada familiji čelnika SDA i njegovim tursko-alšidijevskim kompanjonima, a centar,hm,zapadnog Mostara-tamo gdje i Radobolja mijenja svoj tok-obitelji šefa HDZ-a sa jugoslovensko-ćirilićnim bekgraundom. Ali ni pola jada u tome ne bi bilo kada bi se ovaj dvojac zaustavio na postojećim nekretninama i finansijskoj pohlepi. Biće gadno kad u Federaciji Izetbegović i Čović ne budu imali šta više podijeliti između sebe pa odluče zauvijek podijeliti državu Bosnu i Hercegovinu kojoj danas čestitamo Dan nezavisnosti.


FB/DEPO PORTAL

BLIN
KOMENTARI