Bakir Izetbegović uoči sjednice Kolegija SDA

Ako se DF ne vrati u pregovore, ići ćemo u manjinsku vladu...

Front 02.03.15, 15:13h

Ako se DF ne vrati u pregovore, ići ćemo u manjinsku vladu...
Izetbegović je prokomentirao i da postoji mogućnost da se postojeća situacija odrazi i na formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo, iako naglašava da ne može predvidjeti dalje ponašanje DF-a

 

Stranka demokratske akcije nastavit će raditi na formiranju Vlade Federacije i Vijeća ministara BiH, jer ova zemlja ne može više čekati - kazao je danas u Sarajevu zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović uoči početka sjednice Kolegija te stranke.

 

Izetbegović je još jednom izrazio nadu da će se Demokratska fronta (DF) ipak vratiti u pregovore za formiranje Federalne vlade, s obzirom da je prethodno ta stranka odustala od daljih pregovora za taj nivo vlasti.

 

- Nadamo se da će se DF vratiti te da ćemo stabilizirati stvari, a ako se ne vrate tražit ćemo alternativna rješenja - ići u manjinsku vladu ili nešto drugo, ali čekanja nema. Sve je moguće, ali bismo željeli napraviti koherentnu piramidu vlasti, bez raznovrsnijih koalicija na raznim nivoima, htjeli bismo da završimo posao sa DF-om - istaknuo je on.

 

Kratko je prokomentirao i da postoji mogućnost da se postojeća situacija odrazi i na formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo, iako naglašava da ne može predvidjeti dalje ponašanje DF-a.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI