Apelacioni sud u Beogradu

Joca Amsterdam i pravosnažno oslobođen optužbi za atentat na Ivu Pukanića

Hronika 02.03.15, 14:04h

Joca Amsterdam i pravosnažno oslobođen optužbi za atentat na Ivu Pukanića
U obrazloženju presude navodi se da je prvostepeni sud ispravno zaključio da tužitelj sudu nije pružio jasne i nedvojbene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvom dijelu 2008. godine na teritoriju Srbije organizirao kriminalnu organizaciju s ciljem Pukanićevog ubistva

 

Apelacioni sud u Beogradu pravomoćno je oslobodio Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam optužbe da je organizirao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, ali je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršitelj ubistva, rekla je Hini glasnogovornica beogradskog suda Mirjana Piljić.

 

U obrazloženju presude navodi se da je prvostepeni sud ispravno zaključio da tužitelj sudu nije pružio jasne i nedvojbene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvom dijelu 2008. godine na teritoriju Srbije organizirao kriminalnu organizaciju s ciljem Pukanićevog ubistva.

 

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog poticanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

 

Milovanović je još 2013. godine u Zagrebu u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora, jer je podmetnuo eksploziv kojim je Pukanić ubijen, ali prizivni sud smatra da nema smetnji da i beogradski sud proglasi svoju nadležnost jer Milovanović tu kaznu nije izdržao u Hrvatskoj.

 

Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franić ubijeni su 23. oktobra 2008. godine u eksploziji u Zagrebu.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI