Afera zbog koje je sve krenulo po zlu

Otvoreno pismo čovjeku kojeg sam izdala: Varala sam te, ali treba da znaš...

ŽENA iN 02.03.15, 12:34h

Otvoreno pismo čovjeku kojeg sam izdala: Varala sam te, ali treba da znaš...
Nina Joy (53) iz Lidsa, motivacioni govornik i spisateljica, prije 20 godina je imala aferu zbog koje je njen brak okončan. Prije tri godine dijagnostifikovan joj je rak, a doktori su joj rekli da ga ne može izliječiti. Sada u iskrenom pismu traži oproštaj od muža kojeg je prevarila

 

 

Izvor: Žena.rs

 

Dragi Gari,

 

Prošlog Dana zaljubljenih zalutao si u moje misli, kao što uvijek zalutaš. Tvoj rođendan je odmah poslije Dana zaljubljenih, pa je more balona u obliku srca i cvijeća probudilo sjećanje na tebe.

 

Tada sam poželjela da stupim u kontakt s tobom, gdjegod da se nalaziš.

 

Na Facebooku sam napisala da je mom bivšem mužu rođenadan, da mu želim zdravlje i sreću, gdjegod bio, i zahvalila mu za sve godine koje je proveo sa mnom. Tu sam ti se izvinila.

 

Mnogi moji prijatelji i pratioci bili su oduševljeni porukom, ali su se pitali za šta se izvinjavam.

 

Odgovor je jednostavan. Treba mi tvoj oproštaj. O njemu sam razmišljala u protekle tri godine i objasniću ti zbog čega. Nadam se da možeš da mi oprostiš za sav bol koji sam ti u prošlosti izazvala.

 

Da li je moguće da je prošlo 38 godina otkad smo se upoznali? Bili smo tinejdžeri te 1977. – ja sam imala 16, a ti 18. Ti si radio, a ja sam studirala. Petkom uveče bih se trudila da se sa drugaricama pridružim tebi i drugovima. Naša veza je postala ozbiljna poslije mog 21. rođendana. Ti si postao dio moje porodice. Svi su te voljeli. To su bila sretna vremena. Nadam se da ih se i ti sjećaš.

 

Sve je bilo prelijepo, a ja sam to odbacila. Kako sam mogla da budem tako glupa?

 

Počeli smo da maštamo o budućnosti, a onda si od mog oca zatražio moju ruku. Svima sam se hvalila prstenom koji si mi dao. Vjenčali smo se u julu 1986. i sve je bilo savršeno. Bila sam najsretnija žena na svijetu. Gari, kada sam izrekla svoje zavjete toga dana, bila sam iskrena. Nisam ni pomislila da ću ih prekršiti.

 

U početku je naš brak bio idealan. Ti nikad nisi zaboravio na našu godišnjicu i na moj rođendan. Donosio si mi kafu u krevet sa isjeckanim voćem na tacni. Sve je bilo prelijepo, a ja sam to odbacila. Kako sam mogla da budem tako glupa?

 

Djecu nismo planirali, dobro smo se zabavljali udvoje. Sada se pitam - da li bismo imali djecu da smo ostali zajedno. Znam da bi ti bio divan otac.

 

Ali poslije šest godina braka, sve je krenulo po zlu. Preselili smo se u veću, bolju kuću i morali smo više da radimo da je otplatimo. Ali sam znala da ćemo uspeti, jer smo bili dobar tim. Ali ti si bio toliko nezadovoljan svojim poslom da si jednog dana jednostavno dao otkaz. Tek tako, bez konsultacije sa mnom.

 

Ja sam pobesnjela i upala sam u tuđe ruke, u ruke svog kolege. Naravno da ti nisi kriv za to. Odgovornost je samo moja. Ali ponekad se pitam da li bi sve bilo drugačije da si se konsultovao sa mnom po pitanju otkaza. Podržala bih te.

 

Sa Džonom sam radila 10 godina i on je stalno flertovao sa mnom. Uvijek me je privlačio, ali sam ga stalno odbijala pričom da sam u sretnom braku. Ali jednog dana me je zatekao kako plačem nakon razgovora s tobom. Odveo me je na ručak da se smirim i tako je sve počelo. Poslije smo otišli još nekoliko puta na ručak, pa na večeru, pa sam počela da ostajem „da radim do kasno“.

 

Sada se pitam - da li bismo imali djecu da smo ostali zajedno. Znam da bi ti bio divan otac

 

Pošto sam zbog posla morala da putujem mnogo, nije mi bilo teško da sakrijem aferu. To nije izgovor, ali Džon me je zaveo kad je naš brak bio u krizi. Da, bila sam ranjiva, ali sam mogla da kažem „ne“.

 

Zaljubila sam se u Džona, on nije bio samo beznačajna avantura, čak iako sam i dalje bila zaljubljena u tebe. Znam da je trebalo da prekinem to sa Džonom, ali ta afera je postala moja zavisnost. Bilo je stresno živjeti dvostruki život. Sada ne mogu da vjerujem da sam to uradila.

 

U međuvremenu, moja veza sa tobom je bila sve gora. Prestali smo da pričamo i da se smijemo i udaljili smo se. Moje ponašanje sigurno je probudilo sumnju u tebi.

 

Jedne večeri si me pitao da li se viđam sa nekim. Tih nekoliko sekundi najgore su sekunde u mom životu. Odmah sam znala da će ono što ću ti reći da ti slomi srce. Priznala sam ti sve, a ti si otrčao u kupatilo i povraćao. Manje bih te povrijedila da sam ti bukvalno zabila nož u leđa. Oboje smo plakali dok sam ti pričala. Na kraju smo zaspali, umorni od šoka.

 

Ti si bio pun razumijevanja i pokušavao si da shvatiš zašto bih imala potrebu za nekim drugim. U početku smo mislili da ćemo sve izgladiti, ali to nije uspjelo. Nisam mogla da dam otkaz, pa sam Džona i dalje viđala na poslu. Rekla sam mu da moramo da prekinemo sa tim, ali bilo mi je teško da ga viđam svakog dana, jer sam ga voljela. A ti si sigurno svaki put kad odem u kancelariju bio sumnjičav.

 

Priznala sam ti sve, a ti si otrčao u kupatilo i povraćao. Manje bih te povrijedila da sam ti bukvalno zabila nož u leđa

 

I onda si mi priznao da mi ne vjeruješ, pa smo se složili da okončamo brak. Ja sam ga uništila. Ja sam te iznevjerila, iznevjerila sam sebe. Ti si se iselio, ali smo ostali u kontaktu. Kada je trebalo da potpišem papire za razvod na kojima je pislao „prevara“, srce mi se slomilo. Ali te ne krivim.

 

Džon i ja smo bili zajedno 15 godina i odlučili smo da nemamo djecu. Ja sam dugo osjećala krivicu i trebalo mi je vremena da se ponovo osjetim sretno. Ali sada sam sretna.

 

Nažalost, Džon i ja smo se rastali 2005 i ja sam počela da razmišljam da li je razvod od tebe bio pametno rješenje. Žao mi je što nismo u kontaktu. Danas nemam ni blagu predstavu gdje bi mogao da budeš.

 

Sada želim javno da ti se izvinim zbog sveg bola koji sam ti izazvala. Prije tri godine otkrila sam da imam rak u 4. stadijumu. Prvo sam otkrila rak dojke, a onda su mi rekli da se proširio i na limfne čvorove, pluća, kosti i jetru i da se ne može izliječiti. Bila sam prestravljena kad sam to saznala, ali sam i danas, tri godine kasnije, živa. Vjerujem da je to tako zbog toga što se sa svojom bolešću borim na svoj način. Suprotstavila sam se raku i napisala dvije knjige o njemu, a to me je podstaklo i da postanem motivacioni govronik.

 

Sada želim javno da ti se izvinim zbog sveg bola koji sam ti izazvala. Prije tri godine otkrila sam da imam rak u 4. stadijumu...

 

Morala sam da ti kažem da imam rak, ali ne očekujem da ti nešto uradiš po pitanju toga. Voljela bih da mi oprostiš, ali ne moraš da me pozoveš da mi to kažeš. Samo mi, ako možeš, oprosti u sebi.

 

A čak i ako ne možeš da mi oprostiš, ja ti i dalje želim ono što sam ti napisala u poruci za Dan zaljubljenih – sreću i zdravlje. Žao mi je.

 

S ljubavlju,

 

Nina

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI