Sa saslušanja bivšeg policajca

Mušić: Nisam htio ubiti Hrustanovića, već ga samo preplašiti!

Hronika 28.02.15, 12:32h

Mušić: Nisam htio ubiti Hrustanovića, već ga samo preplašiti!
Teufik Mušić (1952.), osumnjičen da je u četvrtak prijepodne pokušao ubiti člana Nadzornog odbora Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH Fejsala Hrustanovića (1946.), kojeg je teško ranio na platou ispred ulaza u poslovnu zgradu ove direkcije, predan je jučer županijskom Tužiteljstvu uz službeno izvješće o počinjenom djelu, gdje je i ispitan, nakon čega je Županijskom sudu upućen prijedlog za određivanjem pritvora od 30 dana

 

Mušić je u Tužiteljstvu ispitan u prisutnosti svog odvjetnika Senada Krehe, a nakon saslušanja zatražen je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ponovio djelo za koje se tereti, ali i uznemirenja javnosti. Mušić je, kako doznajemo, tijekom saslušanja ispričao što se zapravo dogodilo u četvrtak prijepodne na ulazu u zgradu Elektroprivrede te ustvrdio da su razlog neraščišćeni poslovni odnosi između njega i Hrustanovića koji traju godinama, protiv kojeg je, kako je rekao, podnio kaznenu prijavu zbog prijevare.


Mušić je negirao da mu je namjera bila ubiti Hrustanovića, već, kako je istaknuo tijekom saslušanja, samo ga preplašiti, zbog čega mu je najprije iz neposredne blizine pucao u noge.
Zdravstveno stanje ozlijeđenog Hrustanovića, kako su kazali u Kliničkom centru Koševo, i dalje je teško. Glasnogovornica bolnice Koševo Muamera Šehić je navela da je Hrustanović u četvrtak operiran te da je smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju, gdje je pod stalnim nadzorom liječnika. Po prijemu u bolnicu liječnici su kod Hrustanovića konstatirali po život opasne ozljede, odnosno ustrijelnu ranu desne strane grudnog koša, te prostrijelne desne natkoljenice.


Mušić, bivši policajac, kako smo već objavili, 1996. odlučio je ponovno pokrenuti obiteljski biznis iznajmljivanja automobila koje su godinama osiguravali u Triglav BH osiguranju, na čijem se čelu od 1997. godine nalazio Hrustanović. Nakon nekoliko godina uspješne suradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi, koje je Mušić iznosio na svom blogu zbog neisplaćenih kasko-osiguranja, ali i zbog nemogućnosti da dođe do svoje štednje iz Jugobanke, a kojoj je na čelu također bio Hrustanović.


S druge strane, moglo se čuti da je i Hrustanović, podnosio prijave protiv Musića. Osumnjičeni je u četvrtak ujutro došao do zgrade Elektroprivrede uoči održavanja Skupštine društva. Kada je vidio Hrustanovića, izvukao je pištolj te prema njemu ispalio tri do četiri hica. Potom je izišao na parkiralište, ostavio ispred ulaza oružje i sačekao policiju koja je ubrzo došla i uhitila ga. Teškom ranjenom Hrustanoviću su prvi u pomoć pritekli zaštitari, nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu Koševo. 

 

(dnevni-list.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI