Strašna tragedija

Vodili ljubav u garaži: Mladić umro odmah, a nakon tri nedjelje borbe za život preminula i djevojka

Hronika 28.02.15, 10:06h

Vodili ljubav u garaži: Mladić umro odmah, a nakon tri nedjelje borbe za život preminula i djevojka
Nina Stamenković (24), poslije tronedjeljne borbe za život, preminula je jučer u Beogradu nakon trovanja ugljen-monoksidom u garaži u čačanskom naselju Vinara, poslije vođenja ljubavi s dečkom Nemanjom Novakovićem (26), koji je umro na licu mjesta

 

 

- Ninino srce nije izdržalo, ljekari su juče pokušali da je reanimiraju, ali, nažalost, u 13 časova roditeljima su saopštili tragičnu vijest. Nina je sve vrijeme boravka na odjeljenju toksikologije Vojnomedicinske akademije provela u komi, disala je pomoću aparata, a ljekari nisu mogli da se izbore s edemima na mozgu - kaže rođak porodice Stamenković.

 

Roditelji bdjeli

 

Ninini roditelji Marina i Dejan sve vrijeme su bili uz nju, pa tako i juče, kad je prestalo da kuca njeno srce.

 

Tragedija mladog para dogodila se 7. februara, kad su u garaži zgrade u kojoj je mladić stanovao vodili ljubav. U garaži na kojoj nije bilo prozora, a koja je bila zatvorena, Nina i Nemanja su ostavili upaljen motor njegovog audija kako bi se ugrijali, međutim, otrovni gas je pokosio to dvoje mladih ljudi. Mladić je pokušao da otvori vrata garaže, ali je uspio samo da izađe iz automobila i otvori vrata na njemu, budući da je pronađen mrtav na betonu. Devojku na zadnjem sjedištu i mrtvog mladića pored „audija“ pronašao je Nemanjin otac.

 

Završila Muzičku akademiju u Sarajevu

 

Nina je završila Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu, odsek za flautu, i prošle godine je upisala master studije.

 

Nemanja, koji je bio uspješan privrednik i sportista, sahranjen je tri dana nakon nesreće na seoskom groblju u selu Donja Trepča, gdje je najviše vremena provodio, uz prisustvo mnogobrojne rodbine, prijatelja i ljudi iz sveta privrede i sporta.

 

Slična nesreća


NISU PRVI PAR KOJI JE TAKO SKONČAO

 

Pre nekoliko godina u Čačku se dogodila slična tragedija u kojoj su u parkiranom automobilu u garaži takođe nastradali mladić i djevojka. I oni su bili upalili motor kako bi se zagrijali, ali su pronađeni ugušeni ugljen-monoksidom, gasom koji još zovu i „tihi ubica“. Njegovo prvo dejstvo ima efekat sličan anesteziji, međutim, ne treba mu previše vremena da se veže za hemoglobin i onemogući transport kiseonika, bez kojeg čovjek može da živi svega tri do četiri minuta.

 

(kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI