Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH

Čović: Moguće su promjene u koaliciji, ne isključujem drugačije kombinacije

Front 27.02.15, 20:51h

Čović: Moguće su promjene u koaliciji, ne isključujem drugačije kombinacije
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je novinarima nakon sjednice kako na nedjeljnom sastanku s čelnicima SDA i DF-a očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH, ali nije isključio druge kombinacije ako do dogovora ne dođe

 


Krajnje je vrijeme da se pregovori oko uspostavljanja Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH privedu kraju te očekujemo kako će razgovori u nedjelju donijeti konkretan i konačan dogovor, istaknuto je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH koja se održala danas u Mostaru, saopćeno je iz te stranke.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je novinarima nakon sjednice kako na nedjeljnom sastanku s čelnicima SDA i DF-a očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH, ali nije isključio druge kombinacije ako do dogovora ne dođe.

 

- Osobno sam uvjeren da mi u nedjelju možemo zatvoriti pregovore (...) Naravno, ako se to ne uspije, moguće su i drugačije kombinacije. Iskreno se ne veselim bilo kakvim drugim kombinacijama, jer ćemo opet doći na isto - kazao je Čović, ponovivši da je stav njegove stranke i dalje da im pripada šest ministarskih mjesta u novoj Vladi FBiH.

 

Odbio je mogućnost da se  Vijeće ministara BiH ustroji bez Vlade Federacije BiH.

 

Inače, današnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH proširena je sa svim predsjednicima županijskih odbora HDZ-a BiH. Predsjedništvo se informiralo kako se stoji na terenu po svim županijama i kako se vide problemi oko uspostave vlasti po županijama te koje se aktivnosti provode oko uspostave vlasti. Zaključeno je da se svi pregovori moraju ubrzati, kako bi nove županijske vlade mogle početi s radom.

 

Na sjednici je bilo riječi i o pripremama i organiziranju 12. Sabora HDZ-a BiH, te je u vezi toga zaključeno da se Središnji odbor HDZ-a BiH održi 20. marta. Središnji odbor će odrediti i sam dan održavanja 12. Sabora HDZ-a BiH. Predsjedništvo je predložilo 25. aprila kao dan održavanja Sabora.

 

Predsjedništvo HDZ-a BiH na današnjoj sjednici je razgovaralo i o 6. zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora koji će biti održan sutra, stoji u saopćenju iz HDZ-a BiH.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI