Osvojena dva zlata

Svijet užitaka: Nove sjajne nagrade za vina 'Hercegovina Produkta'

Hronika 26.02.15, 18:59h

Svijet užitaka: Nove sjajne nagrade za vina 'Hercegovina Produkta'
I ove godine u sklopu sajma GAST 2015, koji je najznačajniji gastro događaj u Hrvatskoj, održano je 20. Međunarodno ocjenjivanje vina "Dionizijana 2015" na kojemu je vinarija "Hercegovina produkt" osvojila dva zlata za svoja vrhunska vina "Zlatna Dolina", saopćeno je iz te vinarije



 U jakoj međunarodnoj konkurenciji u  kategoriji bijelih vina zlatnu medalju osvojila je "Žilavka Zlatna Dolina 2014.", dok u kategoriji crnih vina zlatnu medalju vinariji Hercegovina produkt donijela je "Blatina Zlatna Dolina 2011".



 Organoleptičko ocjenjivanje vina održano je po OIV pravilima metodom 100 pozitivnih bodova, a ocjenjivanje je vršilo nekoliko komisija sastavljenih od priznatih enologa iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne gore.

 


 Svečana dodjela nagrada bit će upriličena prvog dana sajma GAST 2015 koji će se ove godine održati od 4. do 8. ožujka 2015. godine u Splitu.

 



 "Osvojene nagrade su još jedan dokaz da su vina Žilavka i Blatina Zlatna dolina izuzetno visoke kvalitete i da se po svim karkteristikama uklapaju u suvremene svjetske trendove. Treba istaknuti da je vinarija Hercegovina produkt u zadnjih desetak godina na svim vinskim izložbama gdje su sudjelovali osvajala medalje kao što su "Decanter WWA“ i „International Wine Challenge“,  što dovoljno govori o vrhunskoj kvaliteti ovih vina", navodi se u saopćenju.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI