Na licu mjesta pronađen pištolj iz kojeg je pucano

Bivši policajac Teufik Mušić koji je upucao člana NO Elektroprivrede BiH Fejsala Hrustanovića priveden u policiju

Hronika 26.02.15, 11:40h

Bivši policajac Teufik Mušić koji je upucao člana NO Elektroprivrede BiH Fejsala Hrustanovića priveden u policiju
Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, teško je ranjen u pucnjavi do kojoj je došlo oko 10 sati ispred zgrade Elektroprivrede BiH u Sarajevu

 

 

Hrustanović je jutros prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

 

Iz Operativnog centra MUP-a KS javili su da je uhapšen muškarac koji je danas nešto prije deset sati pucao u Vilsonovom šetalištu ranivši pri tome jednu osobu.

 

- Radi se o osobi inicijala F. H. koja je zadobila ustrelnu ranu s desne strane grudnog koša i prostrelnu ranu desne natkoljenice. Povrijeđeni je smješten na Kliniku za opštu i  abdominalnu hirurgiju, kazala je glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

 

Kako Depo Portal saznaje, bivši policajac Teufik Mušić pucao je u noge Fejsala Hrustanovića, kojeg je sačekao ispred zgrade. Navodno, razlog su problemi u poslovanju stari deset godina.

 

Informaciju o pucnjavi potvrdili su i iz Elektroprivrede BiH.

 

Uoči održavanja Skupštine Društva JP Elektroprivreda BiH, na platou ispred ulaza u poslovnu zgradu Direkcije (ul.Vilsonovo šetalište br.15, Sarajevo), izvršen je napad vatrenim oružjem na  Fejsala Hrustanovića, člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH, potvrđeno je iz ove kompanije.


- Prema saznanjima kojima raspolažemo, napad se ne može dovesti u vezu sa članstvom Hrustanovića u organu JP Elektroprivreda BiH. 

 

U međuvremenu, obavljen je uviđaj te je potvrđeno da je uhapšeni je priveden u policiju i u konsultaciji s nadležnim tužiocem bit će preduzete daljnje mjere- saopćeno je nakon press konferencije od strane MUP-a KS.

 

Na licu mjesta je, navodi portparol MUP-a Irfan Nefić, pronađen i pištolj iz kojeg je najvjerovatnije pucano.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI