Foto / Novi detalji oko jutrošnje eksplozije u Sarajevu

Očajan žirant aktivirao bombu i sam zapalio stan na Čengić Vili: Banka prijetila zapljenom?!

Hronika 26.02.15, 16:33h

Očajan žirant aktivirao bombu i sam zapalio stan na Čengić Vili: Banka prijetila zapljenom?!
Snažna eksplozija odjeknula je jutros u stanu na Čengić Vili, a na terenu je pet vatrogasnih vozila Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo gasilo požar koji se rasplamsao munjevitom brzinom

 

Kako je neposredno nakon nesreće javio reporter Patrije s lica mjesta, vatrogasci su ušli i gase vatru u stanu koja je počela eksplozijom plinske boce. Stravična eksplozija uznemirila je građane, ali i prolaznike. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo, a kako saznaje Patria, vlasnik stana je jedan taksista koji sam živi. Nezvanično se saznaje da je stan jutros trebala zaplijeniti banka.

 

Također nezvanično, u medijima su se u međuvremenu pojavile informacije da je vlasnik stana Besim Hasečić, inače vozač Sarajevotaxija, imao problema sa dugovima, odnosno da je bio žirant koga je teretila banka te mu je zbog toga trebala zaplijeniti stan.

 

- Besim Hasečić zvani Beko, taksista iz Sarajeva čiji je stan u naselju Čengić Vila jutros izgorio, nije bio u dugovima zbog ličnih zaduženja, već je bio žirant trećoj osobi koja nije vraćala kredit banci, pa je Hasečić aktivirao bombu i tako uništio stan, rekao je za Dnevni avaz Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi, čiji je Hasečić član.

 

Stanovnici zgrade su odmah evakuisani zbog velike količine dima, a na lice mjesta došao je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

 

Zgrada u kojoj je došlo do eksplozije nalazi se do igrališta Osnovne škole "Čengić Vila 1", Komšije su policiji ispričale da je, neposredno prije eksplozije koja je potresla ovo sarajevsko naselje, Hasečić viđen kako istrčava iz stana, zbog čega se sumnja da je upravo on podmetnuo požar.

 

Hasečiću se nakon toga izgubio svaki trag, a policija i članovi Sarajevotaxija pokrenuli su potragu za njim.

 

U međuvremenu je iz MUP-a KS potvrđeno da je požar koji je izbio jutros u stanu u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića izazvan otvorenim plamenom a prije toga je najvjerovatnije posuta zapaljiva tečnost pa su isparenja uzrokovala eksploziju.


Policija ima indicija ko je počinilac i radi  na rasvjetljavanju događaja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI