Domaće je najbolje

Hercegovački Vranac Vukoje osvojio zlatnu medalju na beogradskom sajmu BeoWine Fair!

Biznis Klub 25.02.15, 14:16h

Hercegovački Vranac Vukoje osvojio zlatnu medalju na beogradskom sajmu BeoWine Fair!
Ovom vrhunskom piću ovo nije prva zlatna medalja, a prvim zlatom se okitio u Splitu 2012. godine, na ocjenjivanju crvenih vina

 

Na ovogodišnjem beogradskom sajmu turizma, u okviru kojeg se od 19. do 22. februara odvijao i šesti sajam vina „BeoWine Fair“, „Podrumi Vukoje“ su dobili najveće priznanje za kvalitet - zlatnu medalju za Hercegovački Vranac Vukoje 2011.

 

U konkurenciji od 140 izlagača iz 11 zemalja, „Podrumi Vukoje“ su još jednom dokazali kvalitet svoje vinarije, a kao lider vinarstva u BiH, ponovo su na najbolji način predstavili bh. vinarstvo donoseći jedinu zlatnu medalju sa ovog prestižnog sajma u našu zemlju.

 

Nagrađeni Hercegovački Vranac Vukoje je vino čiji je kvalitet prepoznala i Jancise Robinson, najpoznatija svjetska degustatorka, sudija i pisac, koja je ovo prepoznatljivo vino uvrstila u Bibliju vina „Wine & Grape“ kao pravog predstavnika te sorte između 1.200 svjetskih sorti. Njeno stručno mišljenje je podijelio i najpoznatiji vinski vodič, Hugh Johnson, i  uvrstio kao preporučenu etiketu iz ovog regiona za najbolje vinske karte.

 

Ovom vrhunskom piću ovo nije prva zlatna medalja, a prvim zlatom se okitio u Splitu 2012. godine, na ocjenjivanju crvenih vina. Za kvalitetni ukus Vranca zaslužna je sinergija trebinjskog lokaliteta, koji je savršen za uzgoj najboljeg grožđa, rijeka Trebišnjica i strpljivo čekanje u kojem grožđe mora da odleži 12 mjeseci u hrastovim bačvama od 30 hl. Kao rezultat se dobije prepoznatljivo i najbolje ocijenjeno internacionalno vino festivala „Wine & Fine“, a i najbolji vranac na slijepom ocjenjivanju u Beogradu 2012. Dobitnik  je zlatne medalje na sajmu „BeoWine Fair“ i ponosni predstavnik kvalitete bh. proizvoda.

 

vranac-vukoje-vino

 

„Podrumi Vukoje“ se već četvrtu deceniju bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Stručnjaci, uz pomoć moderne tehnologije vinarije, zaslužni su za preko 80 zlatnih medalja na svjetskim smotrama vina i činjenici da su „Podrumi Vukoje“ postali predvodnik modernog talasa vinarstva u ovom dijelu Evrope. Razlog zašto su proglašeni najboljom vinarijom u jugoistočnoj Evropi su osvojene zlatne medalje za vina sa najvećih svjetskih smotri (Brisel, Pariz, Beč, Bergamo, Prag, Milano) i jedina su vinarija u našoj zemlji koja se nalazi na Svjetskoj vinskoj karti u Bordou.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI