Zagarantovan uspjeh

Zablistajte: Očistite masnu kožu za samo 24 sata bez skupih preparata

ŽENA iN 24.02.15, 15:54h

Zablistajte: Očistite masnu kožu za samo 24 sata bez skupih preparata
Lijepa koža rezultat je zdrave prehrane, dobre hidriranosti tijela i odgovarajućeg kozmetičkog režima. Da bi brzinski povratili sjaj vaše kože, poslužite se ovim učinkovitim napicima koje možete napraviti i u vlastitom domu

 

1. Obična voda 


Tokom dana, i u ravnomjernim intervalima popijte 8 čaša obične negazirane vode. 'Ništa ne osvježava kožu poput vode. Ona održava njen elasticitet na optimalnim razinama i tako kreira zdravi izgled,' pojašnjava dermatologinja Rachel Nazarian iz Schweiger Dermatology Groupa. 

 

2. Smoothie od kelja 


Jutro započnite s dva decilitra ukusnog i zdravog smoothieja od kelja. 'Kelj je zapanjujuća multivitaminska namirnica za kožu. Sadrži vitamin A koji pomaže unaprijediti rast stranica, te kombinaciju vitamina C i bakra koji pomažu obnavljanje kože te ju održavaju čvrstom,' tvrdi dr. Nazarian.


Pomiješajte 200 grama svježeg kelja u listovima sa 100 mililitra prirodnog soka od zelene jabuke, jednom manjom stapkom celera, jednom žlicom iscijeđenog soka od limuna i nekoliko kocki leda.

 

3. Sojino mlijeko


Ujutro popijte i kafu s mlijekom od soje. Flavonidi iz soje održavaju postojanima razine kolagena u koži, i tako sprečavaju pojavu bora. Povrh svega, sojino mlijeko može smanjiti tamne mrljice na koži od sunčeve svjetlosti. 

 

4. Zeleni čaj 


Popodne popijte dvije šolje zelenog čaja. Ovaj napitak prepun je antioksidanata poput polifenola koji štite kožu od štetnih UV zračenja i smanjuju opasnost od opeklina. Uz to pomažu u smanjivanju crvenila lica i druge eventualne upale. 

 

5. Sok od šipka 


Navečer popijte čašu prirodnog soka od šipka. Šipak je namirnica s visokim postotkom vitamina C, te ima dvostruko više antioksidanata od zelenog čaja. Odlična je saveznica za povećanje elasticiteta i učvršćivanje tonusa kože.

 


6. Vodena infuzija sa svježim krastavcem 


'Krastavci se sastoje od 90 posto vode, zbog čega se nameću kao dobri saveznici u hidriranju kože. Uz to su prepuni mineralima poput magnezija i kalija koji održavaju ph razinu iste na zdravim razinama,' pojašnjava dr. Nazarian.

 

Zato je dobro prije spavanja popiti jedu čašu obične vode u koju ste nasjeckali naribali pola svježeg krastavca i nešto limunovog soka. Živjeli!

 

(zadovoljna.dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI