Video/Iz života bandi film dana na Cinema TV u 20.10

'Slobodni dani' o odrastanju ispunjenom sexom, drogom i muzikom

Mediji 24.02.15, 11:24h

'Slobodni dani' o odrastanju ispunjenom sexom, drogom i muzikom
U mračnim godinama vladavine engleske premijerke Margaret Thatcher, ispušni ventil za mlade ljude koji mukotrpno rade od 9 do 17 bili su seks, droga, muzika, moda, nogomet i tuče. U filmu 'Slobodni dani' u potrazi za uzbuđenjem glavni lik Paul se odluči pridružiti zloglasnoj bandi.

 

 

Radnja je smještena na sjeverozapadu Engleske u razdoblje nakon punk generacije.Paul Carty (Nicky Bell) zgodan je devetnaestogodišnji mladić, zabavan i pametan, no iznuren dosadnom svakodnevicom. Majka mu je umrla prije godinu dana te on živi u pristojnom predgrađu s ocem koji šutke pati za gubitkom žene i mlađom buntovnom sestrom Molly. Carty radi kao pripravnik u općini i cijelu plaću troši na koncerte, klubove, ploče i nogomet.

 

 

 

 

Na jednoj utakmici upozna Elvisa (Liam Boyle).Taj susret mijenja sve. Elvis je član bande koja sebe naziva Čopor. Banda ima legendaran status, oblače se prema posljednjoj modi pomalo feminiziranog stila, u suprotnosti s drugim bandama s kojima se često sukobljavaju. Nose androgine frizure, polo-majice, posebnu marku farmerica i patike poznate marke. Otkad odlazi na utakmice, Cartyja fascinira Čopor. Sada mu Elvis pruža priliku da bude jedan od njih...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 

BLIN
KOMENTARI