DEPO TV/ ČUVENI MJUZIKL NA SCENI BKC-A

Amina Hamzić, zvijezda 'Cabareta 2014': Ona je bosanska Liza Minnelli...

Nedjeljni magazin 22.02.15, 19:42h

Amina Hamzić, zvijezda 'Cabareta 2014': Ona je bosanska Liza Minnelli...
Kada je prije nekoliko mjeseci "Cabaret 2014" premijerno izveden u Sarajevu, u Cinemas klubu Sloga, ovdašnja publika bila je oduševljena pojavom novog lica na bh. sceni... Šta o svojoj prvoj ulozi kaže zvijezda ovog bh. mjuzikla Amina Hamzić?

 

Amina Hamzić, po zanimanju istoričarka umjetnosti, ali i vrhunska pjevačica, zabljesnula je na bh. tetarskoj sceni kao Sally Bowles, zvijezda čuvenog mjuzikla u kome je svjetsku slavu svojevremeno stekla nenadmašna Liza Minnelli.


Kada je prije nekoliko mjeseci "Cabaret 2014" premijerno izveden u Sarajevu, u Cinemas klubu Sloga, ovdašnja publika bila je oduševljena pojavom novog lica na bh. sceni, te je mlada Amina Hamzić prozvana bosanskom Lizom Minneli, koja je sjajno odigrala i otpjevala zahtjevnu ulogu u ovom poznatom mjuziklu.

 

Inače, ona je ulogu Sally Bowles dobila na velikom castingu organiziranom posebno za ovaj projekat. Prije ovog angažmana pisala je za više medija o kulturi i umjetnosti, a iza sebe iza i solidnu mužićku karijeru, dok joj je nastup u "Cabaretu 2014", osim uloga u glumačkoj školi Arme Tanović, prva profesionalna glumačka uloga.


Kako sve to izgleda na sceni i da li su pohvale zaista opravdane, sarajevska publika će imati prilike da se uvjeri 28. februara, kada se ovaj rasplesani muzičko-scenski ugođaj izvodi ponovo, ovoga puta u Bosanskom kulturnom centru.


A šta o svojoj ulozi kaže zvijezda bh. mjuzikla, pogledajte u prilogu DEPO TV-a koji je rađen neposredno uoči premijere...

 

 

Uz Aminu Hamzić i zavidnu glumačku ekipu koju čine Emir Krivalić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautalić, u upečatljivoj ulozi The Emceea, u novoj scenskoj postavci pojavljuje se i prvakinja bh. opere Aida Čorbadžić.  


Koreografiju predstave potpisuju Nađa Pušilo, koja je ujedno i producentica, i Dajana Zilić, dok je reditelj predstave Jasmin Duraković.


Karte za mjuzikl "Cabaret 2014" nalaze se u prodaji po cijeni od 5 KM za lijevu i desnu galeriju i od 10 KM za parter, a mogu se kupiti na blagajni BKC-a i putem portala kupikartu.ba.


Pogledajte šta vas 28. februara, u 20 sati, očekuje u BKC-u...

 

 

(DEPO PORTAL/aa)

BLIN
KOMENTARI