Foto / Mladi uživaju na snijegu

Studenti iz cijele BiH na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici

Zabava 21.02.15, 15:15h

Studenti iz cijele BiH na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici
Studenti iz cijele Bosne i Hercegovine organizovali su danas četvrti studentski pohod na Bjelašnicu gdje uživaju u lijepom vremenu, suncu i zimskim sportovima

 

 

 

Oko 1.000 studenata sa sarajevskog i zeničkog univerziteta, kao i Mostara i Tuzle iskoristilo je prvi dan vikenda za skijanje, sankanje, grudvanje, ali i šetnju po bh. olimpijskoj ljepotici.

 

Ahmed Nurković, član organizacije Studentskih pohoda, kazao je da je ovo drugi put ove sezone da organizuju pohod na Bjelašnicu.

 

"Krajem decembra smo organizovali za 2.500 ljudi, a danas imamo oko 1.000 skijaša. Imamo studente iz cijele BiH. Došli su studenti sa sarajevskog i zeničkog univerziteta kao i studenti iz Mostara i Tuzle", pojasnio je Nurković.

 

Prema njegovim riječima, odabrali su Bjelašnicu, jer na jednom mjestu mogu organizovati različite aktivnosti.

 

"U organizaciji studentskih pohoda učestvuju sami studenti. To je organizacija koja broji oko 100 članova i koja se stalno širi. Sami predlažu i učestvuju u kreiranju ponuda koje kasnije nude svojim kolegama", kazao je Nurković.

 

Pojašnjava da je ova organizacija počela sa organizovanjem pohoda na planine, jer to ranije niko nije radio.

 

Nurković ističe da se ljudi na taj način zbližavaju i stvaraju nova prijateljstva.

 

"Danas studenti imaju priliku skijati, igrati fudbal i odbojku na snijegu, dok se neki odlučuju za grudvanje i sankanje", poručuje Nurković.

 

Pored velikog broja studenata na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici i veliki broj Sarajlija odlučio je današnji dan iskoristiti za druženje uz skijanje, sankanje ili šetnju. Na Bjelašnici se danas mogu vidjeti sve generacije, od onih najmlađih koji se sankanju do najstarijih koji šetaju.

 

Ispred žičare je veliki red građana koji čekaju da se popnu na vrh ove olimpijske ljepotice i spuste se niz njene padine. Pored bh. građana, mogu se čuti i veliki broj stranaca koji djeluju impresionirano današnjim stanjem na ovoj planini. 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI