Danas sjednica glavnog odbora SDP-a

Nikšić: Ima nade da se izabere predsjednik i potpredsjednik FBiH

Front 31.01.15, 11:16h

Nikšić: Ima nade da se izabere predsjednik i potpredsjednik FBiH
U Tuzli se danas održava sjednica Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije, a na kojoj bi trebalo biti poznat stav ove partije kada je u pitanju formiranje izvršne vlasti, piše novinska agencija Patria

 

Sudeći po izjavma članova, ali i samog predsjednika SDP-a Nermina Nikšića ima nade da SDP usvoji stav koji će omogućiti izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH.

 

Ova partija neće ulaziti u vlast, odnosno neće predlagati kandidata za potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda, ali postoji mogućnost da SDP da potpise za kandidata neke druge stranke, koji bi tako bio izabran na potpredsjedničku funkciju, čime bi bila “razbijena” blokada uspostave vlasti u Federaciji.

 

Tako bi SDP mogao podržati kandidata Demokratske fronte (DF) Slobodana Šoju, koga mnogi smatraju ozbiljnim kandidatom za potpredsjednika. Također se sve glasnije govori kako bi i SNSD mogao predložiti svog kandidata za potpredsjenika Federacije BiH.

 

Glavni odbor SDP BiH je najviši organ SDP BiH između dva kongresa. Glavni odbor SDP BiH broji 110 članova koje bira Kongres SDP BiH vodeći računa o teritorijalnoj, nacionalnoj, socijalnoj, spolnoj i starosnoj zastupljenosti članova SDP BiH.

 

(nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI