Samo za najhrabrije...

Piercing trend: Muškarci, da li ste spremni probušiti svoju muškost? Evo šta vam se nudi...

Lifestyle 31.01.15, 11:03h

Piercing trend: Muškarci, da li ste spremni probušiti svoju muškost? Evo šta vam se nudi...
Neki buše jezik, neki obrve, drugi nos, ali ima i onih koji žele da budu još ekstravagntniji, drugačiji, oni buše penis

 

Da li ste znali koje sve vrste PIRSINGA za penis postoje?

 

Pročitajte koji si najčešći i kojih sve ima...

 

Postoji mnogo različitih vrsta pirsinga penisa i još više varijacija kojima su granica samo vaše želje i iskustvo pirsing majstora. Najpopularniji pirsing je princ Albert, koji počinje na donjem dijelu glavića penisa, blizu vrška, i pruža se prema gore duž mokraćnog kanala i do otvora mokraćovoda. 

 

Uriniranje je malo otežano, jer su umjesto jedne sada dve rupe, ali većina muškaraca tvrdi da uz malo vježbe to nije veći problem.

 

Kod drugog najčešćeg načina pirsinga se probuši frenulum, mlohava kožica na donjoj strani penisa, tik ispod glavića. Može se staviti i više pirsinga uzduž donje strane korijena penisa, što izgleda poput merdevina. Ako ćete probušiti kožicu na donjem dijelu penisa kod početka korijena, na mjestu gde se penis dodiruje s tijelom, neke aktivnosti, prije svega one koje uključuju sjedenje, tokom zacjeljivanja će biti prilično neprijatne. Voženje bicikla dakle radije izbjegavajte.

 

Možda najsigurnije, a po mišljenju mnogih ljudi i najzabavnije je bušenje prednje kožice penisa, što je naravno moguće samo kod neobrezanih penisa. Vreme zacjeljivanja je vrlo kratko, a mogućnost komplikacija mala. Historijski bi ta vrsta penisa označavala mušku čistoću. Oni obrezani muškarci koji žele nadoknaditi gubitak osjetljivosti, najradije posežu za pirsingom glavića penisa, koji se obično izvodi u paru. 

 

Moguć je i pirsing kože u predjelu između anusa i testisa, koji po tvrdanjama nekih stimuliše prostatu, a rijeđe je povezan s dužim zacjeljivanjem, većim rizikom od zaraza i poteškoćama pri sjedenju.

 

Napredniji oblici uključuju horizontalnu rupu kroz cijeli glavić, pri čemu se odstrani veliki dio tkiva, zbog čega može doći do ozljjeđivanja važnih nerava i krvnih sudova. To svakako nije pirsing za početnike, njegova izvedba bi se trebala prepustiti samo iskusnim stručnjacima. Neki pod kožu korijena penisa stavljaju i obruče odnosno diskove, a drugi nakitom ukašavaju svoje testise. Oba oblika su vrlo rizična i bolna, a efekat može biti vrlo ekstravagantan.

 

(nadlanu.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI