Kod kuće je (ipak) najljepše

Brega prebacio sve finansije iz Beograda u Sarajevo zbog poreza?

Showbizz 31.01.15, 10:47h

Brega prebacio sve finansije iz Beograda u Sarajevo zbog poreza?
Brega odlučio da prebaci poslovanje u rodni grad jer porezna policija provjerava imovinu i prihode muzičara u Beogradu - piše kurir.rs

 

Goran Bregović planira da uskoro napusti Beograd i vrati se u rodno Sarajevo.


Čuveni muzičar i frontmen benda Orkestar za svadbe i sahrane, kako Kurir saznaje, prebacio je cijelo svoje poslovanje u glavni grad Bosne i Hercegovine zbog poreskih olakšica.

 

- Brega u posljednje vrijeme, kad nema koncerte po svijetu, mnogo više vremena provodi u Sarajevu nego u Beogradu.

 

Poslednjih mjeseci baza mu je Jahorina. Nakon konsultacija s ljudima koji ga savjetuju u vezi s finansijama, odlučio je da svoje poslovanje prebaci u Bosnu zbog poreskih olakšica - kaže izvor Kurira blizak Bregoviću.

 

Brega će se tako, poslije više od dvije decenije, vratiti u svoj rodni grad, koji je napustio tokom rata. Još prije tri godine u njegovim dokumentima kao adresa stanovanja upisana je sarajevska ulica Čekaluša. I muzički studio je preselio u Sarajevo, gdje radi s mladim muzičarima. U pauzama između koncerata Goran komponuje operu sa sretnim krajem „Orfej“, koju želi da kupi nekoliko uglednih kuća širom Evrope.

 

U gradu na Miljacki radi fondacija „Gorica Goran Bregović“, koja pomaže mladim muzičarima romske nacionalnosti da se školuju. On je prije desetak dana postao član Asocijacije izvođača i svirača BiH, koja će štititi njegova prava na teritoriji Bosne.

 

Kako je pisao Dnevni avaz, Bregović je svoju kompletnu životnu ušteđevinu, koja se mjeri milionima eura, prebacio u nekoliko banaka čije je sjedište u Bosni i Hercegovini.

 

Pozvali smo za komentar Adisa Gojaka, muzičarevog menadžera, kako bismo provjjerili naša saznanja.


- Brega stalno govori da je Sarajlija. Nije tajna da ima stan u Sarajevu i kuću na Jahorini, u kojoj provodi mnogo vremena, i da ima svoje firme u Bosni - kratko je kazao Gojak.

 

(kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI