Drama na snimanju 'Zvezda Granda'

Benjamin Kermo iz Zenice razbio glavu na bini: Sjećam se samo krvavih ruku i Brene!

Showbizz 29.01.15, 15:20h

Benjamin Kermo iz Zenice razbio glavu na bini: Sjećam se samo krvavih ruku i Brene!
Malaksalost sam osjećao sve vrijeme, tokom izvođenja obje pjesme. Sjećam se da mi se od članova žirija obratili Aca, Šaban i Bosanac. I to je posljednje čega se sjećam. Inače, nikada ništa slično mi se nije dogodilo, nikada nisam imao ni takav osjećaj slabosti, navodi Kermo

 

„Posljednje čega se sjećam prije nego što sam pao, mada kroz maglu, jesu komentari članova žirija, i to Ace, Šabana i Bosanaca. Ne znam koliko sam dugo bio bez svijesti. Znam da je prva osoba koju sam ugledao, kada sam se probudio, bila Brena, a vidio sam i da su mi ruke krvave“, priča za „Alo!“ Benjamin Kermo (19) iz Zenice, kandidat za takmičenje „Zvezde Granda“ koji se tokom simanja emisije srušio na sceni i tom prilikom povrijedio glavu.

 

- Kad sam stao na binu, osjećao sam se malaksalo. Bio sam i umoran i gladan. Jednostavno prije toga nisam mogao da jedem, a nisam spavao sigurno više od 20 sati. Vjerovatno i zbog uzbuđenja, treme, stresa... Malaksalost sam osjećao sve vrijeme, tokom izvođenja obje pjesme. Sjećam se da mi se od članova žirija obratili Aca, Šaban i Bosanac. I to je posljednje čega se sjećam. Inače, nikada ništa slično mi se nije dogodilo, nikada nisam imao ni takav osjećaj slabosti - navodi Kermo.


Saša Popović, Lepa Brena, Žika Jakšić, Aca Lukas, Šaban Šaulić, Ana Bekuta, Dragan Stojković, Snežana Đurišić i Zorica Brunclik, ali i cijela ekipa - snimatelja, organizatora i pjevača odmah su pritrčali momku u pomoć.

 

- Iznenadilo me je što su svi ti ljudi u tom trenutku bili oko mene. Zaista su se pokazali kao veliki ljudi. I ovom prilikom im se svima zahvaljujem. Brzo je došla i Hitna pomoć koja me je odvezla u Urgentni centar. Tamo su mi ušivali arkadu koja je pukla prilikom pada i sanirali ostale povrede. Snimali su mi i glavu, jer su sumnjali na potres mozga. Srećom, snimak to nije pokazao. Imam i povredu brade, boli me i vilica. Ne mogu žvakati. Imam povredu i na nosu, lijevom oku, ruci - kaže Benjamin, a uz njega su sve vrijeme i njegovi prijatelji koji su sa njim iz Zenice i došli u Beograd kako bi mu pružili podršku tokom takmičenja.

 

- Taj dan, kad je bilo zakazano snimanje, mi smo iz Zenice krenuli u četiri sata ujutru. Naravno da prije toga uopšte i nisamo spavali. U Beograd smo došli oko 11, popili smo kafu i kada samo krenemo na snimanje emisije, zalutali smo. Ne poznajemo Beograd, pa smo se vrtjeli dva i po sata. To je bio veliki stres za sve, jer smo se uplašili da ne zakasnimo. Nespavanje, glad, stres, trema, uzbuđenje sigurno su razlog što je Benjaminu pozlilo - kaže Almin Čančar (20), jedan od Kerminih prijatelja.

 

Prijatelj: Mislili smo da umire


Almin Čančar, prijatelj ovog takmičara je za Alo ispričao da su svi bili u šoku kada su vidjeli da im prijatelj leži na podu.


- Mi smo Benjamina gledali na TV-u iz studija. Kada se završila druga pjesma i komentari članova žirija, vidjeli smo da je krenuo prema žiriju. Nije nam bilo jasno šta radi. Poslije nekoliko koraka je pao. Tada je nastupila panika. Svi su skočili da mu pomognu. To je zaista bio veliki šok za nas, njegove prijatelje. U jednom trenutku sam pomislio da umire. Pitali smo se da li se to stvarno dešava ili sanjamo. Kako je moglo biti, srećom, sve se dobro završilo. Zahvaljujemo se “Grand produkciji” i na smještaju koji su nam omogućili, ali i na svemu ostalom što su učinili za nas - navodi Čančar.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI