JESU LI IM VRIJEME ODUZELO LJEPOTU?

Ovo su najljepše žene iz 90-ih, a pogledajte kako izgledaju danas

ŽENA iN 29.01.15, 12:21h

Ovo su najljepše žene iz 90-ih, a pogledajte kako izgledaju danas
One su bile ikone modnog svijeta 90-tih, dive koje nisu ustajale iz kreveta bez 10.000 dolara. Od modnih pista do naslovnica časopisa, video spotova, bile su boginje na koje su se sve žene ugledale, a muškarci uzdisali za njima. Poslije 20 godina one i dalje izgledaju odlično i još su tražene u svijetu mode, 'iako su na pragu šeste decenije života'

CINDY CRAWFORD

 

Cindy je sinonim za riječ super model! Duga kosa, karakterističan mladež i savršeno tijelo i dan danas su njen zaštitni znak, iako ima 48 godine. Majka je dvoje djece koje je dobila u drugom braku. Svojevremeno je bila udata za Richarda Gerea. Od 2000. godine zvanično je otišla u penziju, ali je od tada imala više poslova nego brojne mlađe koleginice.

 

CLAUDIA SCHIFFER


Njemica visoka 180 centimetara probila se u svijetu mode početkom 90-ih. Zahvaljujući svojoj ljepoti i umješnosti ima bogatsvo od 55 miliona dolara koje iz dana u dan uveličava jer i sa 44 godine radi punom kampanjom za vodeće svedske brendove.

 

LINDA EVANGELISTA

 

Linda Evangelista je nedavno postala zaštitno lice luksuznog trgovačkog lanca „Hadson Bay“ i pokazala svima da godine nisu prepreka u svijetu gdje izgled znači sve. Ima 49 i izgleda podjedanko dobro kao na početku karijere u kojoj je bukvalno radila za sve koji išta znače u svijetu mode.

 

 

Elle Macpherson

Zvali su je "Tijelo", a i danas može da ponese isti nadimak iako ima 50 godina. Ova Australijanka je majka dvoje djece, ima iza sebe jedan brak i na stotine modnih kampanji. Trenutno je ambasador brenda "Revlon", a između ostalog, ima i kozmetičku liniju pod svojim imenom.

 

NAOMI CAMPBELL

Crna pantera kako je i dan danas zovu, za razliku od svojih koleginica aktivna je i na modnoj pisti i u reklamnim kampanjama. Imala je burnu karijeru, a pored priča o njenoj ljepoti novinske stupce punila je i zbog afera sa brojnim oženjenim muškarcima, svađama sa koleginicama ali i zbog problema sa drogom. Naomi danas ima 44 godine, a nedvno je bila glavna zvijezda da reviji veša "La perle".

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

BLIN
KOMENTARI