UŽAS

Stravičan zločin u susjedstvu: Osamnaestogodišnjoj djevojci glava rascopana sjekirom

Hronika 29.01.15, 10:14h

Stravičan zločin u susjedstvu: Osamnaestogodišnjoj djevojci glava rascopana sjekirom
Zufa Hajrazaj (18) nađena je juče mrtva u 11, u kući u ulici Mirijevsko brdo 49 E u Beogradu, a policija traga za njenim nevjenčanim suprugom S. B. (17). Kako “Alo!” saznaje, nesretna djevojka je ubijena udarcima u glavu, oštrim dijelom sjekire ili satare, tako brutalno da joj se se vidio mozak

 - Ukućani su rekli da je Zufu prethodno veče neko prebio u gradu, da je legla u krevet i zaspala, a da su je ujutro našli mrtvu. Čudno je i što na licu mjesta nema mnogo tragova krvi, pa se sumnja da ih neko nije uklonio. Ne isključuje se i mogućnost da je djevojka ubijena na nekom drugom mjestu. Zanimljivo je i da je neko najpre prijavio da je tog dana ujeo pacov, zbog čega joj je pozlilo, pa je pala - kaže izvor našeg lista iz istrage.

 

U romskom naselju, u straćari, na Mirijevskom brdu, Zufa je posljednje tri godine živjela sa nevjenčanim suprugom, djeverom starim 15 godina i svekrvom. Prema riječima komšija, porodica njenog muža izbjegla je sa Kosova 1999, a prije nekoliko godina se naselila na Mirijevskom brdu.

 

- Bavili su se skupljanjem kartona. Znamo samo da je ta djevojka bila srčani bolesnik i da je često padala u nesvijest - rekle su nam komšije, koje su mislile da je Zufa umrla prirodnom smrću.

 

U vrijeme zločina, u kući je bila i šestomjesečna beba Zufine svekrve (44) i još troje maljoletne djece. Međutim, niko od komšija nije znao da kaže ko je sve živio u njoj.

 

- Boravio je u toj kući ponekad Zufin svekar, koji živi u Njemačkoj, gdje smo čuli da ima još jednu suprugu - rekle su nam komšije.
Dvije djevojke koje su se predstavile kao radnice prihvatilišta za djecu, rekle su da je u toj kući ponekad boravilo i po osmoro djece, a u posljednje vreme beba stara šest mjeseci i tri maloljetna dječaka. Dvoje rođaka, koje je policija obavijestila o tragediji je ispričalo da su najpre mislili da im je umrla tetka, ali da su se šokirali kada su čuli da je stradala Zufa.

 

- Nismo ovde odavno bili, ali ovo je strašno - rekao je ovaj bračni par.
Tijelo ubijen Zufe Hajrazaj, poslije četvoročasovnog uviđaja, poslato je na obdukciju.

 

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI