Iz Fudbalskog saveza BiH demantuju informaciju FTV-a

Nije bilo nikakvog upada SIPA-e u prostorije FSBiH

Hronika 27.01.15, 10:47h

Nije bilo nikakvog upada SIPA-e u prostorije FSBiH
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih nadležnih organa na osnovu nekoliko prijava koje su podnesene Tužilaštvu BiH i drugim tužilaštvima zatražili su od Fudbalskog saveza BiH informacija i dokumentacije vezane za te prijave, ali nije bilo nikakvog upada u prostorije saveza, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

 



- Razloga za upad pripadnika SIPA-e nije bilo, jer NSBiH nikada nije krio finansijske podatke o troškovima učešća reprezentacije BiH i spiskovima putnika koji su kao članovi zvanične delegacije ili gosti NSBiH putovali u Brazil - navodi se u saopćenju.



Precizira se i broj putnika koji su u okviru zvanične delegacije i kao gosti NSBiH putovali u Brazil.



Plaćanje troškova je, kako se navodi, izvršeno putem zvanične partnerske agencije "Centrotours". Na fakturama se nalaze evidentirana imena svih putnika na Svjetsko prvenstvo, a čije troškove je platio NSBiH.


- Svi aranžmani i transakcije, obavljene su zakonito i transparentno, prema pozitivnim propisima FIFA, važećem cjenovniku, te apsolutno nema osnova za tvrdnje o navodnim sumnjivih putovanjima, bilo da se radi o putovanju reprezentacije na pripreme u SAD ili kasnijem putovanju u Brazil.



Tačno je da su pripadnici SIPA-e u ranijem periodu drugim povodima tražili podatke o poslovanju NSBiH. Svi dokumenti su tada bili na raspolaganju. Također, tačno da su neki zvaničnici NSBiH u periodu prije suspenzije NSBiH bili predmetom sudskih postupaka, sa izrečenim pravosnažnim presudama. No, niko od njih nije dio sadašnje administracije NSBiH i neprimjereno je njihove slučajeve vezivati za trenutno poslovanje NSBiH - ističe se u saopćenju Fudbalskog saveza BiH.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI