PREDSJEDNIK HDZ-A BIH NAJAVLJUJE

Čović: Formiranje federalne vlasti očekujem do kraja sedmice

Front 26.01.15, 15:46h

Čović: Formiranje federalne vlasti očekujem do kraja sedmice
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru kako je prokockano već dosta vremena te kako je krajem protekle godine već trebala biti uspostavljena vlast i na razini Federacije i BiH

 Čović je to izjavio novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH, kazavši kako je HDZ-u iznimno važno odmah formirati federalnu vlast kako bi već radila nova infrastruktura izvršne vlasti sukladno izbornim rezultatima.

 

 Izrazio je očekivanje kako će pitanje uspostave federalne vlasti biti riješeno do kraja ovoga tjedna, kazavši kako se nada da će Klub Srba do kraja tjedna imenovati svoga kandidata za potpredsjednika Federacije BiH.

 

 - Taj se posao mora žurno riješiti na ovaj ili onaj način i mi u ovom tjednu moramo imati odgovor na to pitanje kakav god on bio - kazao je Čović.

 

 Čović je najavio i sjednicu Doma naroda Federacije BiH, koja će biti održana u petak, 30. siječnja, a na kojoj će biti riječi i o odluci o privremenom financiranju.

 

 Kada je u pitanju formiranje županijske vlasti, Čović je istaknuo  kako očekuje da će se taj posao završiti u iduća dva tjedna, međutim, kako je kazao, ukoliko bi na razini Federacije sve bilo završeno ovoga tjedna, onda sve aktivnosti idu ubrzano.

 

 - Županije su, dakle, tu samo zbog uvjetnog čekanja rasporeda resora koje nismo međusobno još dogovorili na višoj razini - kazao je Čović.

 

 Čović je najavio i kako će se Izborni sabor HDZ-a BiH održati krajem travnja, dok će sjednica Hrvatskog narodnog sabora biti upriličena 28. veljače ove godine.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI