Nedavno pobjegli iz Londona

Petorica portugalskih fudbalera u Siriji se priključila teroristima ISIS-a

Hronika 26.01.15, 14:40h

Petorica portugalskih fudbalera u Siriji se priključila teroristima ISIS-a
Kako javlja "Dailymail", petorica Portugalaca u različitim vremenima stigli su u London da igraju fudbal, ali su u međuvremenu postali članovi ozloglašenog ISIS-a.

 

Engleska je u šoku! Petorica fudbalera iz istočnog Londona osumnjičeni su da su da su usko povezani sa teroristom Abdel-Majedom Abdelom Baryjem koji je uzburkao javnost videom u kom se vidi kako pobunjenici odsjecaju glavu novinaru James Foleyju.

 

Fudbaleri su nedavno pobjegli iz Londona kako bi se pridružili ISIS, a svi su odvojeno došli na Ostrvo kako bi igrali fudbal.

 

Zanimljivo, svi su Portugalci i jedan od njih je trenirao u akademiji gdje su fudbalske korake učili Luis Figo i Cristiano Ronaldo.

 

U pitanju je Fabio Pokas koji je 2012. godine stigao iz Lisabona u London. Igrao je za nekoliko amaterskih klubova, gdje mu je trener obećao da će ga probiti dalje ukoliko preko ljeta bude dobro trenirao.

 

Međutim, on je ispario, postao pristalica ISIS-a, i uzeo je novo ime Abduraham Al Andalus.

 

S druge strane, njegov ”ratni kolega” Selso Rodriges da Košta je čak trenirao jednu sezonu sa Arsenalom, ali nije dobio ugovor na kraju. Napustio je London i pridružio se bratu u Siriji.

 

Riženald Saraiva je prvi od njih petorice koji je otišao u Siriju da ratuje, a takođe među prvima je ”twitnuo” ubistvo Folija. Englezi se nadaju da će moći da ga uhvate preko sina koji živi u Londonu.

 

Nero Saraiva je čovjek koji je navodno snimao neka ubistva britanskih državljana, a u Siriju je otišao na ljeto 2012. godine.

 

Peti član ove ”fudbalske družine” je čovjek pod imenom Sandro koji je navodno poginuo u oktobru.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI