Zadržan u bolnici

Mirza Teletović ima plućnu emboliju, propustit će ostatak sezone

Sport 24.01.15, 14:10h

Mirza Teletović ima plućnu emboliju, propustit će ostatak sezone
Košarkaški reprezentativci BiH uputili su riječi podrške kapitenu Mirzi Teletoviću koji će zbog plućne embolije propustiti ostatak sezone, sa željom da se što prije oporavi i vrati na teren.



- Mirza, mi te volimo! Naša srca u ovim trenucima kucaju s tobom. Želimo ti brzo ozdravljenje i povratak košarci. Svi za jednog jedan za sve - poručio je centar ruskog Eniseya i bh. reprezentacije Elmedin Kikanović.


Emir Sulejmanović koji u ovoj sezoni s dosta uspjeha nastupa za drugi tim Barcelone i jedan je od najvećih talenata bh. košarke, također se oglasio i poželio brz oporavak kapitenu.


- Mirza Teletović je inspiracija svim mladim igračima naše domovine. Svi smo ubijeđeni da će se Mirza vratiti još jači, bolji i snažniji. Uz tebe smo kapitenu - rekao je Sulejmanović.


Juniorski reprezentativac BiH Nedim Đedović izjavio je da ga je pogodila vijest o Teletovićevim zdravstvenim problemima.


- Sve nas je jako pogodila informacija koja je vezana za tvoje zdravlje. Izdrži, kapitenu. Ti si naš lider i u budućnosti te trebamo još jačeg i boljeg - rekao je Đedović.


Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović također je uputio riječi podrške kapitenu.


- Na naše reprezentativce gledamo ne kao na igrače nego kao na članove porodice. U ovom momentu ne zanimaju me ni rezultati ni medalje nego da Mirza ozdravi. On je dobar momak, naš kapiten, treba biti optimističan. Sada je na medicini da kaže šta i kako, ljekari će odlučiti šta je najbolje raditi - rekao je Mahmutović.



Mirza Teletović je tokom utakmice protiv Clippersa prebačen u lokalnu bolnicu u Los Angelesu nakon što se požalio da ima problema s disanjem.



Iako se u prvi trenutak činilo da je riječ o umoru te da će igrač Brooklyna nakon kraćeg odmora ponovo izaći na parket, pregledima je utvrđeno da Teletović ima plućnu emboliju zbog čega će morati da miruje do kraja sezone.



Zadržan  je u bolnici u Los Angelesu da bi bio podvrgnut novim dijagnostičkim testiranjima i započeo  liječenje koje uključuje prepisivanje lijekova za  razrjeđivanje krvi.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI