Odavao informacije narkodilerima

SIPA uhapsila Muju Smajlovića, jednog od glavnih istražitelja Tužilaštva BiH

Hronika 24.01.15, 13:31h

SIPA uhapsila Muju Smajlovića, jednog od glavnih istražitelja Tužilaštva BiH
Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva i Gruda lišili su slobode dvije osobe.

 

Iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH nezvanično se saznaje da je uhapšeni uposlenik Tužilaštva Mujo Smajlović, jedan od glavnih istražitelja ove pravosidne institucije, piše Avaz.

 

Lišeni su slobode osumnjičeni inicijala R.I. i M.S. koji je uposlenik Tužilaštva BiH za kojeg je utvrđeno da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužioca, poštovanja utvrđenih zakonskih procedura, te počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti.

 

Uhapšeni uposlenik Tužilaštva BiH sinoć je predat na daljnje postupanje ovoj pravosudnoj instituciji, dok je Robert Iličić  zadržan i dalje u SIPA-i gdje traje kriminalstička obrada.

 

Robert Iličić inače zvani Rovac iz Gruda osumnjičen je za trgovinu narkoticima.

 

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je službenik Tužilaštva BiH odavao podatke osumnjičenima za trgovinu drogom jer je u saradnji sa tužiocima imao pristup povjerljivim podacima.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI