Potpredsjednik SDS-a kritikuje aktuelnu vlast u RS-u

Tadić dao svoju dijagnozu: Dodikovo ponašanje je šizofrenija!

Front 23.01.15, 12:19h

Tadić dao svoju dijagnozu: Dodikovo ponašanje je šizofrenija!
Vlada Republike Srpske u protekla četiri mjeseca nije ispunila niti jedno od svojih obećanja o privrednom razvoju i Republika Srpska se i dalje nalazi u agoniji, smatra potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

 

 

Uprkos tome što je 300.000 ljudi na izborima jasno reklo da želi promjene, aktuelna vlast u Republici Srpskoj i dalje ignoriše zahtjeve građana, ne dajući odgovor na pitanja kako poboljšati život u Srpskoj, istakao je Tadić gostujući u emisiji "Puls" BN TV, prenosi novinska agencija Patria.

 

-Četiri mjeseca je prošlo, šta je to urađeno od onih obećanja koja su dali Cvijanović i Dodik. Gdje su ta radna mjesta, gdje su te investicije, gdje su ti ruski krediti, gdje je Južni tok, gdje je ta finansijska stabilnost - što ne odgovore na to, pita Tadić i dodaje:

 

-Bore se kao sa medvjedom sa slučajem Bobar banke i ništa. Ali znate šta isplivava na površinu, da su oni učestvovali u stvaranju tih problema, smatra Tadić.

 

S druge strane, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i njegovi saradnici neprekidno pokušavaju da blokiraju Savez za promjene da formira Vijeće ministara, tvrdi potpredsjednik SDS-a.

 

Tadić ukazuje da formiranje vlasti na novou BiH u kojoj učestvuju svi legitimni predstavnici sva tri konstitutivna naroda, Savez za promjene, SDA i HDZ BIH je obaveza koja je proistekla iz Dejtonskog sporazuma, tako da je, smatra Tadić, kritika i ponašanje Dodika jedna šizofrenija.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI