FOTO/ DA SE NJIHOVA IMENA ZAPAMTE

PrvoKLASno za Katar: Miralem Brkić uradio karikature rukometnih 'Zmajeva'... Uživajte!

Sport 13.01.15, 11:14h

PrvoKLASno za Katar: Miralem Brkić uradio karikature rukometnih 'Zmajeva'... Uživajte!
Akademski grafičar iz Tešnja, Miralem Brkić uradio je karikature reprezentativaca Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se već nalaze u Kataru na Svjetskom prvenstvu u rukometu, plasiravši se među 24 najbolje reprezentacije svijeta


- Ovo sam radio za svoj ćejf, i dajem medijima da slobodno koriste moje karikature. Na prsa sam stavio logo Klasa koji je sponzor Reprezentacije. Naglašavam da je ovo rađeno isključivo iz poštovanja prema ovim sportistima čija imena se rijetko čuju, a postigli su veliki uspjeh. Osim toga, ovo je na neki način rađeno i iz zahvalnosti vašoj firmi što pomaže naše sportiste i naš ženski košarkaški klub, kazao je Brkić.


Klas d.d. Sarajevo sponzor je Rukometne reprezentacije BiH. Ugovor sa Rukometnim savezom BiH potpisan je u decembru prošle godine u Mostaru. Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP. Nakon Vispaka koji je sponzor Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH, i Oaze kao  sponzora Košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor Rukometne reprezentacije naše zemlje, čiji reprezentativci su ponos nacije, i koji su već sada postigli podvig plasiravši se prvi put na jedno svjetsko prvenstvo.


Miralem Brkić Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafika, upisao je 1996. godine u klasi profesora Salima Obralića, a diplomirao je 2001. godine kod profesora Dževada Hoze. Bavi se grafikom, ilustracijom i stripom. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izlagao je na više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Miralem Brkić predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi i gimnaziji u Tešnju. Autor je sedam udžbenika likovne kulture za osnovne škole i gimnazije.

 

PrvoKLASno za Katar - Kupuj domaće, gradi BiH!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI