Foto / Složni u nevolji

Francuski mediji ujedinjeni u solidarnosti: Svi smo mi Charlie!

Hronika 08.01.15, 13:57h

Francuski mediji ujedinjeni u solidarnosti: Svi smo mi Charlie!
Skoro svi francuski printani mediji su na naslovnicama današnjih izdanja objavili poruku solidarnosti sa časopisom "Charlie Hebdo", čija redakcija u Parizu je jučer bila poprište krvavog terorističkog napad

 

Francuski mediji šalju jedinstvenu poruku solidarnosti: Svi smo mi Charlie



Jučerašnji teroristički napad na redakciju satiričnog sedmičnjaka "Charlie Hebdo" glavna je tema rasprava u Francuskoj i ostatku svijeta, a francuski mediji, sa akcentom na pisanu štampu, današnje brojeve su izdali sa porukom "Svi smo mi Charlie", javlja Anadolu Agency (AA).

 

Jedan od najtiražnijih listova u Francuskoj, poznat po ljevičarskom kursu, "Liveration" je na naslovnici objavio istu poruku, a prve stranice su u potpunosti rezervirane za vijesti o jučerašnjem napadu u kojem je život izgubilo 12, a teško ranjene 4 osobe.

 

List "Les Echos", koji piše o ekonomskim temama, današnje izdanje je objavio sa porukom "Svi smo mi Charlie", a pažnju privlači i naslov "Obračun sa barbarstvom", koji se također nalazi na naslovnici ovog lista.

 

List "Le Monde" je na svom internet portalu postavio logo "Ja sam Charlie - Solidarnost sa Charlie Hebdom", a na naslovnici današnjeg printanog izdanja lista je objavljen naslov "Francuski 11. Septembar".

 

I list "Le Figaro", poznat po stavovima desničarskog centra, je zatamnio svoj plavi logo na novini i na naslovnici objavio "Sloboda je napadnuta".

 

 

Naslovnica "Le Parisienea" je u potpunosti rezervirana za naslov "Neće moći ubiti slobodu".

 

(AA)

 

BLIN
KOMENTARI