Foto / Slavlje uz pjesmu i vatromet

Evo kako su Sarajlije ispratile 2014. i dočekale 2015. godinu

Hronika 01.01.15, 12:32h

Evo kako su Sarajlije ispratile 2014. i dočekale 2015. godinu
Hiljade građana na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine večeras je dočekalo Novu 2015. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

 

 

 

Centralna manifestacija i doček na otvorenom na Trgu djece Sarajeva u centru grada okupio je, uprkos izuzetno niskoj temperaturi, hiljade građana koji su se zabavljali i plesali, a atmosfera je kulminirala tačno u ponoć kada je upriličen i veliki višeminutni vatromet sa zgrade Feroelektra.

 

Velikom broju prisutnih građana obratio se i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović koji je, uz najljepše želje, svim građanima čestitao ulazak u Novu 2015. godinu. 

 

"Puno zdravlja, sreće i ljubavi. Poseban pozdrav svima onima koji su na radnim mjestima i brinu se o našoj sigurnosti, zdravlju i zabavi. Neka nam je sretna i berićetna 2015. godina. Živjeli!", kazao je.

 

U bogatom muzičkom program uživali su kako građani bosanskohercegovačke prijestolnice tako i mnogobrojni turisti koji su u Sarajevo doputovali povodom novogodišnjeg dočeka. 

 

Manifestacija na gradskom trgu još uvijek je u toku, a gradske ulice prepune su, kao i obližnji ugostiteljski objekti. Saobraćaj za sva vozila dozvoljen je od Vjećne vatre, nakon čega pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo preusmjeravaju vozila prema Dalmatinskoj ulici.

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI