Još problema s letjelicama

Dva aviona Porter Airlinesa prinudno sletjeli zbog dima u kabinama

Hronika 29.12.14, 11:19h

Dva aviona Porter Airlinesa prinudno sletjeli zbog dima u kabinama
Pojava dima u kabinama dvaju aviona Porter Airlinesa primorala je osoblje na prinudno slijetanje, rekao je glasnogovornik kanadske regionalne kompanije.



Prvi incident se dogodio na letu Porter Airlinesa 723 u nedjelju oko 08.00 sati po lokalnom vremenu kada je avion poletio s aerodroma Bishop u središnjem dijelu grada Toronto (13.00 sati po srednjoevropskom vremenu) prema Washingtonu.



Dim u kabini je primorao skretanje aviona prema aerodromu u malom gradu  Williamsport u Pensilvaniji (na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država), rekao je ovaj glasnogovornik i potvrdio informacije lokalne televizije.



Šezdeset i šest putnika se iskrcalo bez incidenta i stigli su na odredište drugim avionom.



Krajem dana, avion Porter Airlinesa s odredištem Sudbury (u Ontariju) morao je hitno sletjeti na aerodrom Pearson u velikom predgrađu sjeverozapadno od Toronta.ž



"Dash-8", turbosnažni avion proizvođača Bombardier, također je poletio za Bishop. Nekoliko minuta nakon polijetanja "posada je otkrila dim u kabini", objasnio je glasnogovornik ove kanadske kompanije.


Prema procedurama, "jedan od dva motora se zaustavio" i avion se bez problema spustio na najveći aerodrom u Kanadi, dodao je on.



Sedamdeset i četiri putnika su se iskrcala i u ponedjeljak odletjela za Sudbury. Dva putnika i dva člana posade su bila podvrgnuta medicinskim pregledima nakon ovog incidenta.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI