SUĐENJE ZA SVIREPO UBISTVO POČINJE U MARTU 2015.

Otac Tijane Jurić nakon pet mjeseci bola: Svakim danom sve mi je teže...

Hronika 29.12.14, 10:30h

Otac Tijane Jurić nakon pet mjeseci bola: Svakim danom sve mi je teže...
Rana u očevom srcu ne zarasta. Otvara je, kaže, svaka nova nesreća koja potrese Srbiju, a kojih je u posljednje vrijeme mnogo...

 

- Kako vrijeme prolazi, dani bez Tijane sve su teži. Prazni... Praznici ne donose radost. Nema više njene pesme koja nas je sve pokretala...


Riječima, punim bola, otvorio je dušu za „NovostiIgor Jurić, otac djevojčice Tijane (15), koja je svirepo ubijena prije više od pet mjeseci u Bajmoku. Najteže mu je, tiho nastavlja, bilo za njegov rođendan. Prebirajuću po sjećanjima, kaže da ga je, pošto radi u Belgiji kao fudbalski trener, uvijek zvala da mu čestita i tada pjevala pjesmice koje je sama smislila.


- Nesvesno sam ih čekao i ove godine. Prošlo je neko vreme, ali nije lakše, naprotiv, teže mi je nego kada se sve dešavalo, govori Igor.


U porodici Jurić se trude da život nastave što je moguće normalnije, da se na njihovim licima ne vidi tuga i patnja.


- Dan brzo prođe u dnevnim obavezama, treniram decu, radim sa njima i to mi je velika uteha, ali onda dođe noć i ta strašna tišina..., nastavlja Igor.


Ali, rana u očevom srcu ne zarasta. Otvara je, kaže, svaka nova nesreća koja potrese Srbiju, a kojih je u posljednje vrijeme mnogo.


- Niko na svetu nema pravo da uzme život drugoj osobi, naročito ne nedužnom detetu, i zbog toga neću odustati od 'Tijaninog zakona',  odlučan je Igor.


- Čitao sam iskaze ubice Dragana Đurića. Tijana je nestala u pola jedan iza ponoći, u jedan je pozvana policija, a telefon joj je bio uključen i dostupan još sat vremena. Po onome što je on ispričao, da se reagovalo na vreme moja Tijana bi sada bila sa nama. Ne krivim policiju, zahvalan sam im što su pronašli ubicu, ali mora se nešto preduzeti da im se daju odrešene ruke da reaguju odmah u ovakvim slučajevima, kaže.


Očekuje se da će „Tijanin zakon“ u Skupštini biti usvojen naredne godine. Ukoliko ne bude tako, najavljuje otac svirepo ubijene djevojčice, pokrenuće potpisivanje peticije u Subotici, Somboru, Loznici, Novom Sadu i Beogradu.


- Moramo to učiniti zbog naše dece, zaključuje Igor Jurić.

 

Suđenje počinje u martu 2015.

 

Suđenje Draganu Đuriću, osumnjičenom za ubistvo male Tijane, trebalo bi da počne u martu.


- Prisustvovaću suđenju, znam da će biti bolno, ali moram. Jedina prava kazna, za ovaj i slične zločine, bila bi doživotna robija, nema dilemu Igor.

 

(Novosti.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI