Akcija spašavanja još uvijek traje

U požaru na trajektu 'Norman Atlantic' poginula jedna, dvije osobe teže povrijeđene

Hronika 29.12.14, 08:15h

U požaru na trajektu 'Norman Atlantic' poginula jedna, dvije osobe teže povrijeđene
Jedna osoba je poginula, a dvije su teže povrijeđene u požaru koji je u nedjelju izbio na trajektu "Norman Atlantic", javlja Anadolu Agency (AA).

 


Kako sazanje AA, nepovoljni vremenski uslovi otežavaju evakuaciju sa trajekta na kojem je dosad poginula jedna, a teže su povrijeđene dvije osobe. Do sada je sa trajekta evakuisana 161, a na njemu se nalazi još 317 osoba.


Na trajektu su se u trenutku izbijanja požara nalazila 22 Italijana, 234 Grka, dva Rusa, šest Austrijanaca, deset Mađara, dvojica Švicaraca, Hrvat, osam Gruzijaca, pet Sirijaca, Šveđanin, Kanađanin, dva Ukrajinaca, Egipćanin, 18 Nijemaca, 22 Albanca, dva Afganistanca, državljanin Malte, sedam Bugara, tri Makedonca, dva državljanina Velike Britanije, tri Holanđana, tri Belgijanca, devet Francuza i dva Iračanina, kao i 56 članova posade.


Akcija spašavanja nastavila se i tokom noći.


Trajekt "Norman Atlantic" plovio je od Patrasa u Grčkoj prema italijanskoj luci Ancona kada je u nedjelju oko četiri sata ujutro izbio požar, čiji uzrok još nije utvrđen, u dijelu gdje se nalaze garaže. Snažan vjetar razbuktao je plamen koji se za veoma kratko vrijeme proširio trajektom. Na trajektu su se nalazila 422 putnika, 56 članova posade i 200 vozila.

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI