Ukoliko idete na put, vozite oprezno

Saobraćaj zbog snijega otežan, poledica na putevima širom BiH

Hronika 28.12.14, 09:56h

Saobraćaj zbog snijega otežan, poledica na putevima širom BiH
Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća otežano i usporeno.

 


Snijeg slabog do umjerenog intezieta pada u većem djelu BiH, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.



Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme.



Do daljnjeg je, zbog aktiviranja klizišta, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.



Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.



Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.



RADOVI:


MAGISTRALNI PUTEVI:

 


M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-14
Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci ), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.


REGIONALNI PUTEVI
R-360 Priboj-Teočak, zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji je alternativni pravac preko Omerovića.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).



KANTON SARAJEVO:
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulici Bulevar Meše Selimovića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI