Ministar MUP-a FBiH o glasinama da prelazi u DF

Predrag Kurteš za DEPO Portal: Trenutno me jedino zanima bezbjednost građana u Federaciji BiH!

Front 25.12.14, 18:13h

Predrag Kurteš za DEPO Portal:  Trenutno me jedino zanima bezbjednost građana u Federaciji BiH!
DEPO Portal saznaje da je SNSD stranka koja je zainteresirana da pridobije Kurteša u svoje redove, te da mu ponudi jedno srpsko mjesto u Vladi FBiH...

 

 

Iako su se danas u medijima pojavile informacije da su iz SDP-a u Demokratsku frontu prešli Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova FBiH, te Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH, iz DF-a uputili su demantirali ove navoda. Ministar Kurteš za DEPO Portal prokomentariosao je ove navode.

 

- Do kraja svog mandata ostat ću na poziciji ministra, i jednio o čemu ću voditi računa je bezbjednost građana u Federaciji BiH - kazao je za DEPO Portal ministar unutrašnjih poslova FBiH Predrag Kurteš


Njegov navodni prelazak u Demokratsku frontu je obična glasnina, pojasnio je Kurteš, koji je još uvijek član SDP-a.

 

- O prelasku u Demokratsku frontu nisam razgovarao ni sa kim. Nisam ja njih zvao, niti oni mene. Šta će se u političkoj budućnosti dešavati, to ostaje da vidimo, ali u ovom trenutku razmišljam jedino o bezbjednosti građana FBiH - istakao je Kurteš.

 

Ipak, kako DEPO Portal saznaje, SNSD je ustvari stranka koja je zainteresirana da pridobije Kurteša u svoje redove, te da mu ponudi jedno srpsko mjesto u Vladi FBiH, koje je Miloradu Dodiku obećano u pregovorima sa Draganom Čovićem iz HDZ BiH. 

 

Inače, Predrag Kurteš uživa višegodišnju reputaciju u policijskim krugovima te stoga ne čudi što bi ga mnoge političke stranke rado vidjele u svojim redovima. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI