NAKON ŠTO JE OBJAVLJENA VIJEST DA NA NJEGOVO MJESTO DOLAZI SEBIJA IZETBEGOVIĆ

Damir Aganović za Patriu: Moja smjena ima političku pozadinu, pravdu ću tražiti na sudu

Hronika 25.12.14, 12:39h

Damir Aganović za Patriu: Moja smjena ima političku pozadinu, pravdu ću tražiti na sudu
Prije dva dana Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smijenio je naprasno s mjesta direktora prof.dr. Damira Aganovića. Sedam od 11 članova Upravnog odbora na čijem čelu je prof.dr. Mehmed Gribajčević glasali su za njegovu smjenu

U razgovoru za novinsku agenciju Patria, Aganović je kazao da ga prije sjednice Upravnog odbora niko nije obavijestio da se priprema njegova smjena.

 

AGANOVIĆ: Međutim, u kuloarima se o tome govorilo već duže vrijeme. Prije dva mjeseca na dnevnom redu UO bila je tačka koja je najavljivala moju smjenu, međutim jednostavno je preskočena, a dnevni list Avaz je taj dan pisao o mojoj smjeni.

 

PATRIA: Kako tumačite izjave člana UO dr. Harisa Tanovića da je Vaša smjena samo rezulat usklađivanja zakonskih normi na KCUS-u?

 

AGANOVIĆ: Izjave Tanovića su u potpunosti netačne i neosnovane, jer su sve zakonske norme ispunjene, stručna i nadzorna tijela oformljena prema važećem statutu KCUS-a.

 

PATRIA: Šta je prema Vašim saznanjima pravi razlog Vaše smjene?

 

AGANOVIĆ: Pravi razlog smjene ne znam, ali je moguća politička pozadina, što će se u skoroj budućnosti i vidjeti.

 

PATRIA: Najavili ste daljnju borbu. Protiv koga ćete podnijeti prijavu?

 

AGANOVIĆ: Krivične prijave ću podnijeti protiv KCUS-a, te članova UO koji su glasali za moju smjenu, potpuno nezakonito, ne poštujući proceduru.

 

PATRIA: Ko je glasao u UO za Vašu smjenu, koji je to broj članova? Poznato je da svi članovi nisu podržali tu odluku.

 

AGANOVIĆ: Tri ozbiljna, odgovorna člana UO su bili protiv ovakvog načina rada, želeći poštovati zakonske regulative. Jedan član je bio odsutan. Ostale detalje  možete tražiti iz zapisnika sa zadnje sjednice UO KCUS-a.

 

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI