DON DAMIR STOJIĆ ZGROZIO GOVOROM NA PONOĆKI

'Prije 20 godina su nas napadali, a danas zovemo ljekare preko Dunava da ubijaju našu djecu'

Hronika 25.12.14, 10:37h

'Prije 20 godina su nas napadali, a danas zovemo ljekare preko Dunava da ubijaju našu djecu'
Sinoć je ponoćku u šatoru demonstranata u Savskoj 66 u Zagrebu predvodio studentski kapelan don Damir Stojić koji je rekao tijekom propovijedi da 'rat još nije gotov'

Svećenik koji redovito drži propovijedi mladima u studentskim domovima i koji je poznat po izjavi da "žena silovanjem ne može zatrudnjeti" (koju je opokušao demantirati, op.a.) dijeli stavove veterana koji već dva mjeseca ispred Ministarstva branitelja traže ostavku ministra Predraga Matića i njegovih dvoje suradnika.

 

Izrazito ekstremna propovijed kapelana koji se najčešće obraća studentima naišla je na odobravanje prisutnih.

 

"Vi ste prije 20 i više godina stali na braniku naše domovine i branili nas. Branili smo vanjsku granicu Hrvatske, i znali smo tko puca odakle puca i s čim puca. Rat nije gotov, rat još uvijek traje. Osigurali smo naše granice, ali sada smo u ratu za dušu naše nacije", rekao je don Stojić.

 

"Otkud nama pravo da gasimo život. Ne možemo se nazivati katolicima ako to dopuštamo. Molimo se dragom bogu da možemo po savjesti živjeti, a ne pod utjecajima drugih, ili zbog mišljenja većine, ili ja bih rekao manjine'', rekao je, prenosi RTL.

 

"Prije 20 godina su nas napadali, a sada ih zovemo da ubijaju našu djecu"

 

''Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu'', rekao je Stojić. 

 

 

Stojić je svoja stajališta o pobačaju, temu koja je na propovijedi zasjenila i druge teme poput Božića i obitelji, nadopunio i usporedbom s Herodom.

 

"Herod bi bio danas oduševljen u Europi, gdje imamo takvu tehnologiju da smo izmislili pobačaje. Herod nije imao takvu tehniku pa je ubijao. Volio bih da meni netko objasni koja je razlika između onoga što je Herod radio i ovoga što mi radimo danas u Hrvatskoj, što je u zakonu o pobačaju?", pitao se Stojić.

 

"Crkva je dragi branitelji uz vas, volimo vas i hvala vam što ste savjest društva!", poručio je Stojić.

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI