MISTERIJA OBORENOG AVIONA

Tajni svjedok tvrdi: Znam ko je srušio Boeing MH17 iznad Ukrajine, sve sam vidio!

Hronika 25.12.14, 08:11h

Tajni svjedok tvrdi: Znam ko je srušio Boeing MH17 iznad Ukrajine, sve sam vidio!
Ruski istražitelji su svjedoka podvrgnuli poligrafskom testu i sad ga skrivaju jer strahuju za njegov život

Ruski istražitelji su potvrdili iskaz tajnog svjedoka koji tvrdi da je vidio kako se ukrajinski pilot vraća bez projektila na letjelici istog dana kad je Boeing MH17 Malaysia Airlinesa oboren iznad Ukrajine te je pri tome poginulo svih 298 putnika. Iako identitet svjedoka nije otkriven, tamošnji istražitelji tvrde kako su svjedoka provjerili na poligrafu i nisu otkrili nikakav trag laži tijekom njegovog svjedočenja.

 

On je, prema pisanju stranih medija, izjavio kako je vidio pilota u vojnom zrakoplovu dok je odlazio iz baze na istoku zemlje i nakon toga se vratio bez projektila na letjelici istog dana kad se dogodila nesreća. Dodao je kako je pilot izgledao vrlo uplašeno nakon toga.

Intervju sa svjedokom održan je u utorak, a glasnogovornik istražnog odbora, Vladimir Markin izjavio je za tamošnje medije: 'Činjenice nam je otkrio svjedok koji nije pokazao nikakve znakove laganja. Istražitelji stoga smatraju njegove tvrdnje istinitima. Ispitivanje na poligrafu ih je također potvrdilo', rekao je glasnogovornik.

'Kako je rekao svjedok, osobno je vidio avion kojim je upravljao ukrajinski vojni pilot Volshin naoružan sa 4-60 projektilima na letjelici. Dodao je kako nije bilo potrebe za takvim naoružanjem tijekom regularnih misija ukrajinskih zračnih snaga zato jer pobunjeničke snage nisu imale vojno zrakoplovstvo', dodao je Markin.

 

Markin je izjavio i kako će istražitelji nastaviti raditi na slučaju i prikupljati dokaze, a tajni svjedok najvjerojatnije će biti smješten na tajnoj lokaciji u Rusiji jer bi njegov život mogao biti ugrožen, prenosi Huffington Post.

 

Ukrajinske sigurnosne službe u srijedu su potvrdile kako je kapetan Volshin uistinu njihov vojni pilot, ali kako tijekom tog kobnog dana, kad je oboren MH-17, nije bio na nikakvoj misiji.

 

Ruski istražni tim stoga je pozvao i Volshina na razgovor kako bi svoj alibi opravdao na poligrafu.

 

'Sama činjenica da su ukrajinske tajne službe priznale Volshinovo postojanje već je veliko postignuće', komentirao je Markin.

 

Rusko ministarstvo obrane javno je pak objavilo podatke koji pokazuju da je ukrajinski vojni zrakoplov, koji je bio u mogućnosti zračnim projektilima oboriti putnički zrakoplov, bio u blizini MH17 u vrijeme incidenta.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI