POTEZ DANA/BEZ JAVNOG DOČEKA NOVE GODINE U TUZLI

IMAMOVIĆ: U godini poplava, nezaposlenosti i siromaštva, plaćanje pjevača je bacanje para!!!

Front 24.12.14, 23:38h

IMAMOVIĆ: U godini poplava, nezaposlenosti i siromaštva, plaćanje pjevača je bacanje para!!!
Grad Tuzla ove godine neće imati organizirani doček Nove godine na otvorenom. Za gradonačelnika Jasmina Iamovića je to u eri siromaštva rasipanje novca i dokaz neosjetljivosti na socijalne probleme sa kojima se Tuzla i njeni građani sučeljavaju u posljednje vrijeme

 

Teška ekonomska situacija i nedostatak novca u budžetu Grada Tuzle je glavni razlog što i ove godine neće biti organizvan javni doček Nove godine na gradskom trgu u Tuzli. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ističe da samo veliki gradovi poput Sarajeva još uvijek mogu izdvojiti za današenje prilike veliku svotu novca za organizaciju proslave na otvorenom.

 

Prema njegovim procjenama za novogodišnju noć trebalo bi izdvojiti oko 100.000 KM kojih u budžetu za tu namjenu nema.˝Nakon prirodne nesreće mi imamo velike obaveze prema građanima koji su nastradali uslijed poplava i klizišta. Nama na pamet ne pada da damo 100.000 KM nekom pjevaču ili pjevačici za dva sata zabave. Bilo bi to bacanje para. To su ogromne pare u eri siromaštva. Ljudi neka u svojoj organizaciji obilježavaju Novu godinu, jer mi nismo New York ili Berlin, ali ni Sarajevo. Trebate znati da u Sarajevu proslavu plate zajedno četiri općine, grad i kanton˝, kazao je Imamović za TIP i dodao:

 

˝Ukoliko bi neka firma u privatnom aranžmanu organizovala novogodišnju proslavu na otvorenom u Tuzli mi bismo to naravno podržali˝. ‘Ne možemo se ponašati kao pijani bogataši’ Na pitanje da li je grad mogao biti bogatije okićen u vrijeme praznika kao što je to slučaj u Lukavcu, Imamović je kazao: ˝Grad će biti okićen kao i prošle godine. Ne znam zašto da ga kitimo bogatije, da i na to trošimo novac. Mi svake godine dodamo malo novih ukrasa, ali ne možemo se ponašati kao pijani bogataši i za jednu noć potrošiti pare, a velika je nezaposlenost i siromaštvo. U tom pogledu moramo biti vrlo pažnjivi i osjetljivi".

 

Danas.info/DEPO Portal

 

BLIN
KOMENTARI