Novi poduhvat vlasnika Granda

Saša Popović otvara estradni fakultet: Vendi će predavati filozofiju, a Aco Pejović vjeronauku

Showbizz 24.12.14, 21:07h

Saša Popović otvara estradni fakultet: Vendi će predavati filozofiju, a Aco Pejović vjeronauku
Estrada je vrsta nauke. Ne bih se libio da pokrenem fakultet za estradu. Tada početnici ne bi pravili greške kakve sad prave, rekao je direktor 'Granda'

Saša Popović postavio je jedan uslov - ove studije mogli bi da upišu samo pjevači koji su završili srednju školu.
 

- Moraš da završiš srednju školu. Ne može fakultet bez srednje škole! - rekao je Popović takmičaru „Zvezda Granda“ Šefkiju Jahjiću.

 

Dok čelni čovjek „Granda“ ne pronađe dovoljno vremena da osnuje svoj fakultet, predlažemo predavače koji su se za određene predmete sami nametnuli svojim biserima.
 

Fakultet za estradu bi mogao da bude jedna opšteobrazovna ustanova, a obavezni predmeti bili bi jezici. Najbitniji - srpski jezik mogla bi da predaje Tanja Savić, koja je poznata po svojim izjavama. Niko ne vlada slaganjem roda i broja, ali ni glagolima kao Tanja, koja je nedavno izjavila kako novinari „kleču“ pred njom.

 

Njena koleginica Jovana Tipšin bi svojim umijećem sigurno mogla da drži katedru za engleski. Opšte je poznato da već dvije godine uči engleski, i sve nas je oborila s nogu svojom rečenicom: „Hepi holidejs“. S obzirom na to da Maja Nikolić već danima pokušava da ubijedi narod kako će zaposliti više stotina građana mi je predlažemo za predavača ekonomije.

 

Vesna Vukelić Vendi nas iz dana u dan iznenađuje svojim izjavama poput „reflektori, mačevanje, superego, to je moja prirodna teritorija“ i komplikovanim izražavanjem pa se kandidovala za profesora filozofije. Vjeronauku bi predavao Aco Pejović, pjevač koji je poznat kao veliki vjernik, a svoju vjeru najviše ispoljava tetovažama na tijelu.
 
Seka Aleksić, koja se prije nekoliko mjeseci intenzivno posvetila vježbanju, mogla bi da predaje fizičko obrazovanje mladim estradnjacima. Milica Pavlović, poznata po vatrenom plesu na sceni i vrckanju zadnjicom, držala bi časove scenskog pokreta, a Bane Mojićević, koji se proslavio imitacijama u šouu „Tvoje lice zvuči poznato“, predavao bi glumu.
 

Nada Topčagić, veliki boem i ljubitelj dobre kapljice, odlično bi se snašla u ulozi profesoricee hemije. Jedan od najnjegovanijih pjevača i prvi muškarac na estradi koji se ne odvaja od ogledalceta, Dragan Kojić Keba, predavao bi estetiku. Era Ojdanić, koji mijenja devojke kao čarape, predavao bi, naravno, seksualno obrazovanje.
 

Šta je fakultet bez gostujućih predavača?! Na estradnim studijama u tome bi se odlično snašli političari. Ivica Dačić s vremena na vrijeme bi mogao da se pojavi na katedri za muzičko, gdje bi držao lekciju iz pjevanja „na suho“. Naravno, prva lekcija bila bi pjesma „Miljacka“.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI