HOROR U PAKISTANU

Oskrnavili Kur'an: Pobješnjela rulja kršćanski par zvjerski mučila pa bacila u vatru

Hronika 24.12.14, 18:11h

Oskrnavili Kur'an: Pobješnjela rulja kršćanski par zvjerski mučila pa bacila u vatru
Sud Pakistanu u srijedu je optužio 59 muslimana za terorizam jer su žive spalili kršćanski par optužen za oskvrnuće Kurana, izvijestila je policija

Protuteroristički sud u Lahoreu priveo je još devet osoba na obavijesni razgovor, rekao je za dpa policijski istražitelj Malik Maqbool Ahmed.
 

Par je optužen za bogohuljenje nakon što su u njihovu smeću navodno nađeni spaljeni ostaci Kurana, a lokalni mediji pisali su da ih je lažno optužio njihov poslodavac s kojim su imali neriješen financijski spor. Pobješnjela gomila muslimana koju su predvodili lokalni klerici početkom studenoga u gradu Kot Radha Kishan u pokrajini Pendžabu najprije je zvjerski mučila, a potom spalila bračni par Shahzad Masiha i Shammah Shazhad, roditelje četvero djece.

 

U smeću pronađen spaljeni Kuran

Oboje su radili u ciglani u gradu Kot Radha Kishan a optužbe protiv njih započele su nakon što je netko u njihovu smeću navodno našao spaljeni Kuran. Nakon što se priča proširila, njihov poslodavac po imenu Yousaf Gujjar, zatočio je čitavu obitelj u jednoj sobi u kompleksu ciglane.
 

Među optuženima su poslodavac i dvojica klerika koji su predvodili linč.
 

U skladu s pakistanskim zakonima o bogohuljenju, sve osobe koje uvrijede islam moraju biti osuđene na smrtnu kaznu. Prema podacima pakistanskog ministarstva pravosuđa od 1986. oko 1300 ljudi optuženo je za bogohuljenje, a 50 među njima ubila je gnjevna gomila prije nego što je suđenje počelo.

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI