GODINA BROJNIH MISTERIJA

Za ova četiri događaja iz 2014. svijet nema objašnjenje...

Hronika 24.12.14, 16:14h

Za ova četiri događaja iz 2014. svijet nema objašnjenje...
Bizarno odsustvo Kim Jong Una iz javnog života, kako je američki četnik Erik Frein tako dugo odolijevao hapšenju, šta se dogodilo sa 276 djevojaka iz Nigerije... Sve su to misterije koje su se dogodile u 2014. godini, a i dalje nisu razjašnjene. Međutim, jedna je veća od svih ostalih

4. Kako je američki četnik, Erick Frein tako dugo odolevao policiji?

 

Nakon ubistva jednog policajca u Pensilvaniji 31-jednogodišnji Erick Frein je uspio da se skoro sedam nedjelja igra "mačke i miša" sa lokalnom policijom i federalnim vlastima. On se skrivao u prostranim šumama Pokono planine, a stručnjaci vjeruju da je mogao ovoliko dugo da preživi samo ukoliko je sve dobro unaprijed isplanirao.

 

Prilikom pretresa na njegovom kompjuteru je otkriveno da je istraživao taktike preživljavanja, policijsku tehnologiju i taktiku koju koriste za praćenje, kao i najbolje lokacije za skrivanje.

 

Naposlijetku, on je pronađen dan prije Noći veštica u jednom napuštenom hangaru i predao se bez borbe. Sve u svemu, potraga za njim je trajala 48 dana, a državu koštala više od 11 miliona dolara.

 

3. Gdje je bio Kim Jong Un?

 

 

Sjeverna Koreja krije toliko misterija, ali jedna ju je stavila pod lupu cijeloga svijeta – njen vladar nestao je iz javnog života na 40 dana. To je bilo toliko izraženo jer je on inače stalno prisutan u medijima.

 

U javnosti je prihvaćena teorija da je imao problema sa težinom i skočnim zglobom pa je bio podvrgnut operaciji, a da se vrijeme odsustva poklapa sa periodom oporavka.

 

Kim Jong Un se "vratio" 13. oktobra, nasmijan sa štapom u ruci, a zvanično objašnjenje njegovog nestanka je izostalo.

 

2. Gde su nestale nigerijske djevojčice? 

 

 

Sredinom aprila, u toku samo jedne noći, 276 djevojčica je kidnapovala islamistička grupa u Čiboku u Nigeriji, a vijest o njihovom nestanku razbjesnila je cijeli svijet.

 

Oko 50 djevojčica je uspjelo da pobjegne svojim kidnaperima, koji su kasnije indentifikovani kao pripadnici militarne grupe Boko Haram.

 

Broj djevojčica koje se još uvijek vode kao nestale je 219, a pretpostavlja se da je 50 djevojaka "pobjeglo" kao rezultat uspješne ratne razmjene sa nigerijskom vladom.

 

1. Gdje je malezijski avion?

 

Ni objašnjenja koje se graniče sa zdravim razumom, kao ono iz popularne televiziske serije "Lost", nisu mogla da objasne šta se dogodilo sa avionom Melezija erlajns na letu 370, kao ni sa 239 putnika i članova posade, koji su 8. marta nestali sa lica zemlje.

 

Cijeli svet se uključio u potragu za nestalim avionom, ali i dalje niko nema niti jedan ubjedljiv dokaz koji može da objasni šta se zapravo dogodilo.

 

Najrealnije objašnjenje je da se avion srušio i izgubio u ogromnom Indijskom okeanu.

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI