FOTO/ BIJEG PREMA HRVATSKOJ GRANICI

Na putu ka Srebreniku: Mještani obespravljenim bh. radnicima dijelili hranu, vodu i sokove

Front 24.12.14, 15:57h

Na putu ka Srebreniku: Mještani obespravljenim bh. radnicima dijelili hranu, vodu i sokove
Nakon nekoliko desetina pređenih kilometara, radnici Aide, Dite, Livnice i Konjuha oko 14 sati stigli su u Previle, mjesto blizu Srebrenika

Tu su mještani uz cestu postavili veliki sto na koji su stavili vodu i sokove kako bi se radnici iz kolone osvježili, javlja Dnevni avaz. Radnike je osim velikog broja stanovnika Previla dočekao i veći broj policijskih snaga. Prije Previla, u mjestu Dobrinja mještani su radnicima dijelili namirnice da imaju za daljnjeg puta.

 

radnici-iz-tuzle-1

 

Radnici na svom putu ka Orašju imaju policijsku pratnju koja se nalazi ispred i iza kolone. Pošto radnici idu jednom trakom, dok vozila iz suprotne strane čekaju u koloni da im policija da znak da nastave. Idući u koloni radnici uzvikuju mještanima i vozačima: “Ovdje nevalja idemo u Evropsku uniju hajte i vi. Ovo do čega su nas doveli je sramota za BiH. I usput šaljemo maksuz selam za Bahriju Umihanića koji nam nije mogao ni koricu hljeba poslati kao i svima ostalima koji su u udobnim foteljama”.

 
 
tuzlanski-radnici

 

Očekuje se da će do ranih večernjih sati radnici stići u prostorije Crvenog križa Srebrenik, gdje će prenoćiti. Crveni križ Srebrenik je dobio dozvolu od tamošnjeg načelnika za smještaj radnika iz Tuzle. - Smjestit ćemo ih u sportsku dvoranu. Crveni križ će, koliko bude u mogućnosti, angažovati svoje volontere i odnijeti deke i čaj radnicima.

 
tuzlanski-radnici-3

 

Intervenisat će i Civilna zaštita, kao i službenici iz MUP-a - kazali su Agenciji Fena u CK Srebrenika. Radnici propalih firmi krenuli su jutros prema graničnom prijelazu Orašje u namjeri da, kako su najavili, napuste BiH, a nakon što vlasti nisu mogli ispuniti njihove zahtjeve. Uskoro opširnije…

 
 
 

(tuzlanski.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
 

BLIN
KOMENTARI