Nova teorija o nestanku 289 putnika

Francuski ekspert tvrdi: Boeing 777 srušio je SAD zbog straha od 'još jednog 11. septembra'?!

Hronika 22.12.14, 21:15h

Francuski ekspert tvrdi: Boeing 777 srušio je SAD zbog straha od 'još jednog 11. septembra'?!
Dugain u analizi objavljenoj u francuskom listu Paris Match smatra da velika potraga za malezijskim zrakoplovom neće dati rezultata jer se olupina navodno ne nalazi tamo gdje je spasioci traže

Bivši predsjednik francuske aviokompanije Proteus Airlines tvrdi kako je Boeing 777 Malaysia Airlinesa na letu MH370 srušila američka vojska, javlja News.com.au.

 

Marc Dugain, bivši šef aviokompanije i stručnjak za avione, vjeruje da su Amerikanci naciljali MH370 jer su se bojali terorističkog napada zrakoplovom na svoju vojnu bazu "Diego Garcia" u Indijskom okeanu, a koji bi bio razmjera poput napada 11. septembra.

 

"Diego Garcia" je teritorij koji izvorno pripada Velikoj Britaniji, ali ju SAD još od 70-ih godina prošloga stoljeća koristi kao vojnu bazu i stanicu za opskrbljivanje gorivom.

 

Dugain u analizi objavljenoj u francuskom listu Paris Match smatra da velika potraga za malezijskim zrakoplovom neće dati rezultata jer se olupina navodno ne nalazi tamo gdje je spasioci traže.

 

"Riječ je o vrlo snažnoj vojnoj bazi. Iznenađujuće je da su Amerikanci izgubili svaki kontakt s nestalim zrakoplovom. Bez da ulazimo u teorije zavjere, moguće je da su upravo Amerikanci srušili taj zrakoplov", izjavio je Dugain.

 

Dugain se pita kako je moguće da, u današnje vrijeme visoke tehnologije, objekt dugačak 63 metra nestane bez traga, i smatra da neko namjerno želi zataškati dokaze. Navodi i svjedočenja lokalnog muškarca s Maldiva koji je na dan pada navodno viđen "veliki avion koji leti jako nisko" prema Diegu Garciji.

 

Dugain tvrdi i kako je imao pristup fotografijama na kojima se nekoliko dana nakon nestanka zrakoplova mogao vidjeti neobičan objekt na jednoj plaži na Maldivima, a za koji se sumnjalo da je dio Boeinga 777.

 

Američke su vlasti i prije više puta odbacivale bilo kakvu povezanost s nestalim avionom, a ova nova teorija samo je jedna u nizu u pokušaju da se otkrije sudbina još uvijek nestalih 289 putnika i članova posade.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI