Prevarenima se niko ne želi obratiti

Radnici 'Aide' u srijedu napuštaju državu: U Skupštini i Vladi TK - muk

Front 22.12.14, 20:41h

Radnici 'Aide' u srijedu napuštaju državu: U Skupštini i Vladi TK - muk
Premijer u ostavci Bahrija Umihanić na vrijeme je pobjegao. Radnike je dočekao ministar Mulaga Fejzić, koji je radnicima saopćio da njihov problem može riješiti samo Skupština, koja, opet, o svemu šuti

Stotinjak radnika fabrike obuće “Aida” danas je mirno protestovalo ispred Skupštine i Vlade TK-a.

 

Njihovi zahtjevi za isplatu jednokratne pomoći od 400 maraka, uvezivanje staža i pokretanje proizvodnje ponovo nisu ispunjeni.

 

Zbog toga su radnici i definitivno odlučili da u srijedu napuste državu i spas od gladi potraže u zemljama EU-a, piše federalna.ba.

 

Njihove zahtjeve nije imao ko da čuje. Radnike je ispred Skupštine dočekao samo kordon policije. Budući da novog rukovodstva nema, iz Skupštine se radnicima nije imao ko obratiti. Radnici su zbog toga započeli prikupljanje potpisa – žele skupa sa ostalim obespravljenim radnicima Dite, Konjuha i Livnice čelika napustiti državu.

 

Ni u zgradi Vlade radnici nisu mogli naći prvog čovjeka izvršne vlasti. Premijer u ostavci Bahrija Umihanić na vrijeme je pobjegao. Radnike je dočekao  ministar Mulaga Fejzić, koji je radnicima saopćio da njihov problem može riješiti samo Skupština, koja, opet, o svemu šuti.

 

(FTV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI