Ispovijest srpske poslanice i majke tragično preminule manekenke

Željko Mitrović i moja kćerka bili su zaljubljeni. U životu nisam vidjela takvu ljubav...

Hronika 22.12.14, 20:25h

Željko Mitrović i moja kćerka bili su zaljubljeni. U životu nisam vidjela takvu ljubav...
Pošto je ona Mitroviću mnogo značila, on i ja zajedno radimo na tome da se što pre otkrije Ivin ubica. Među njima je postojala velika ljubav, kakvu u životu nisam videla

Izvor: Kurir-info.rs

 

Najviše me boli što ne znam da li je Iva patila u poslednjim trenucima života. Kad bi ranije dobila običnu temperaturu, zvala bi me da dođem i pomognem joj, kaže u ispovesti za Kurir Nada Bodrožić, majke Ivane Bakić Bodrožić, koja je 11. decembra nađena mrtva u sobi 326 hotela „Hayat“, u Beogradu.

 

Poslanica u pokrajinskom parlamentu prvi put je za Kurir otvorila dušu i progovorila o svim detaljima misteriozne smrti svoje kćerke jedinice. Nada Bodrožić insistirala je na tome da joj pitanja pošaljemo mejlom, pa u nastavku teksta prenosimo njene odgovore.

 

Kakav ste odnos imali s Ivom?


Moja Iva je bila divna ćerka. Šta reći o jednoj brižljivoj, veoma pažljivoj osobi, koja je mnogo putovala, govorila sedam jezika, imala velike planove za budućnost.

 

Kad ste posljednji put razgovarale?


Nisam beležila vreme kad razgovaram sa svojim detetom.

 

Šta vam je tad rekla?


Da organizujemo tradicionalno kićenje jelke za vikend s našim prijateljima.

 

Da li vam je govorila da ima probleme, da joj neko preti, da li je bila u strahu?


Ivana nikad nije pominjala probleme. Kao i svako od nas ko ima probleme, sama je sve rešavala, a bila je veoma voljena osoba.

 

Verujete li da je ubijena ili da se slučajno predozirala?


Nadam se da ćemo isterati bar veći deo istine do kraja.

 

Da li ste znali da uzima propofol? U njenoj krvi, navodno, nađen je i kokain?


Kao prvo, ne znam što me to pitate kad ste sve to objavili i pre nego što sam bila u policiji da bilo šta iznesem. Vi ste već sve napisali iz „poverljivih“ izvora. Na to neka vam daju odgovor isti ti izvori koji su navodno poznavali moju ćerku i naš odnos bolje od nas dve. Ako je ubijena, svašta se može pronaći u njenoj krvi da bi ubica prikrio tragove. Želim da istaknem da do današnjeg dana niko od državnih organa koji su uključeni u ovaj slučaj nije obavestio porodicu da je konačno završena toksikološka analiza, tako da neproverene pretpostavke koje se iznose u medijima da je u krvi pronađen kokain ne mogu, niti želim da komentarišem.

 

Oliver Mandić je izjavio da mu je Iva rekla da je prošle godine pokušala da se ubije. Da li znate nešto o tome?


Ne znam na osnovu čega je mogao takvo nešto da izjavi. Nisam sigurna čak ni da su se videli u poslednje dve-tri godine.

 

Mediji pišu o bliskom odnosu Ive i vlasnika Pinka Željka Mitrovića. Koja je prava istina o tom odnosu?


Mogu samo reći da je to bila velika ljubav, kakvu ja u životu nisam videla. Mitrović je izjavio da neće stati dok se ne otkrije Ivin ubica i da bi ona za njega isto uradila.

 

Kako to komentarišete?


Znajući šta je ona njemu značila, Mitrović i ja zajedno radimo na tome da se što pre otkrije Ivin ubica. Veoma sam mu zahvalna što je sve vreme uz mene i što mi je u ovim teškim trenucima velika podrška da sve otkrijemo do kraja, što je i njemu veoma bitno. Na kraju, mogu reći da sam sanjala Ivu kako mi govori: „Mama, molim te, zajedno sa Željkom isterajte ovo do kraja.“

 

ivana-bakic-bodrozic

 

POLICIJA JE NAPRAVILA ČITAV NIZ PROPUSTA

 

Advokat Milan Dabić, prijatelj porodice Bodrožić, kaže za Kurir da postoji kontakt s policijom, ali da se, nažalost, „taj kontakt ostvaruje isključivo na inicijativu i upornost porodice“.


- Nismo zadovoljni time kako je policija u početku krenula da obavlja svoj posao jer je u startu napravljen niz propusta. U vezi sa tim ćemo se izjasniti tek kad policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla, odnosno dok se zvanično postupak ne okonča. Još ne znam da li će porodica tražiti novu obdukciju. Prema našim saznanjima, ni obdukcija koja je rađena na VMA nije završena, odnosno nismo dobili zvanične rezultate. Tek po dobijanju rezultata i ukoliko se eventualno pojave neke nelogičnosti ili sumnje, porodica će odlučiti da li će tražiti novu obdukciju ili ne - rekao je za Kurir advokat Dabić.

 

TUŽILAŠTVO ODLUČUJE

 

 

 

U policiji nisu želJeli zvanično da komentarišu dokle se stiglo sa istragom. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Kurira, policija je obavila većinu istražnih radnji.

 

- Praktično, čekaju se još rezultati toksikološke analize, koji će zajedno s policijskim izveštajem biti predati tužilaštvu. Tužilaštvo će na osnovu pribavljenih dokaza odlučiti da li će protiv nekoga biti pokrenut postupak ili će se Ivina smrt kvalifikovati kao samoubistvo - objašnjava naš izvor Kurira.

 

KAKO JE IVANA DOŠLA DO PROPOFOLA?

 

Jedno od najvažnijih pitanja na koje istraga o smrti Ivane Bakić Bodrožić treba da odgovori jeste odakle djevojci propofol, koji se koristi isključivo u bolničkim uslovima. Sumnja se da je Ivana ovaj smrtonosni anestetik nabavila na VMA. Naime, postoji mogućnost da je bočice propofola Ivani donijela drugarica koja radi kao medicinska sestra na VMA, a da joj je braunilu, preko koje je ubrizgala sebi lijek, namjestio medicinski tehničar, takođe sa VMA.

 

 

BLIN
KOMENTARI